Lietuvos čempionės po ne itin sėkmingos rungtynių pradžios antrajame kėlinyje 4:1 (1:0) palaužė kovingai gynyboje žaidusių kauniečių pasipriešinimą ir įsirašė pirmuosius tris taškus turnyrinėje lentelėje.

Šiose rungtynėse vilkint geltonai-juodus marškinėlius oficialiai debiutavo „Gintros-Universiteto“ naujokės – vartininkė Aušra Klevečkaitė, Paulina Potapova, Lolita Žižytė bei Paulina Sarkanaitė.

Dėl traumos šiame susitikime komandai negalėjo padėti Tatjana Kozyrenko, o taip pat ekipa turėjo verstis be Rasos Imanalijevos ir apsirgusios Anikos Kyžaitės.

Kauniečių gynybą šiose rungtynėse Lietuvos čempionėms pavyko pralaužti tik sužaidus daugiau nei pusvalandį, kuomet smūgiu galva varžovių vartininkę nuginklavo „Gintros-Universiteto“ puolėja Zenatha Coleman. Pirmajame kėlinyje daugiau pavojingesnių momentų sukurti nebepavyko ir šiaulietės prieš pertrauką pirmavo minimaliu skirtumu – 1:0.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui su dviguba energija į aikštę žengusios šeimininkės ėmė ardyti varžovių gynybą ir jau kėlinio pradžioje Simona Veličkaitė padvigubino rezultatą – 2:0. Ne ilgai trukus į „Kauno Žalgirio“ vartus krito ir trečiasis įvartis, dar sykį pasižymėjo Z. Coleman – 3:0. Po gražaus Samantos Karasiovaitės reido dešiniuoju kraštu prieš varžovių vartininkę buvo išvesta ta pati Z. Coleman, kuri pelnė „hat tricką“ ir galutinai sužlugdė kauniečių viltis – 4:0.

Rungtynių pabaigoje po „Gintros-Universiteto“ komandos klaidos gynyboje viena prieš Aušrą Klevečkaitė atsidūrė „Kauno Žalgirio“ puolėja Kamilė Vaičiulaitytė. Pastaroji iš nugaros buvo sustabdyta neleistinu veiksmu ir teisėjas parodė į 11 metų žymą. Šia puikia proga pasinaudojo Liucija Vaitukaitytė, kuri sušvelnino rezultatą – 4:1.

Kitas A lygos rungtynes Šiaulių ekipa žais kitą sekmadienį, balandžio 30 dieną Gargžduose su vietos „Bangos“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją