Prieš pat treniruotę paaiškėjo, jog į pasaulio čempionatą nevyks vienas rimčiausių gynybos ramsčių Nerijus Ališauskas, kuris su Karagandos „Temirtau“ (Kazachstanas) klubu penktadienį išlygino šios šalies čempionato finalo serijos rezultatą 2:2 ir pratęs kovą iki kitos savaitės pabaigos, tad pasaulio čempionate nepasirodys.

Šiandien naktį baigėsi kova NAHL jaunimo lygoje (JAV), kur „Wichita Falls Wildcats“ klubas 3:4 po pratęsimo pralaimėjo ir trečiąsias pirmojo atkrintamųjų etapo rungtynes ir pralaimėjo seriją 0:3. Šio klubo gynėjas lietuvis 21-erių Domantas Čypas ieško bilietų į Belfastą, kur turėtų pasirodyti sekmadienį ryte.

Tad po rytinės treniruotės trenerių štabas jau galėjo ramiai nuspręsti, kas turi palikti komandą ir kokią bus galutinė sudėtis.

„Penktadienį vakare padėkojome ir atsisveikinome su vartininku Elvinu Karla, kuris turėjo labai gerą U-18 čempionatą, tačiau vyrų rinktinėje jam pritrūko patirties, o jo kolega yra šiek tiek labiau patyręs. Tad į čempionatą vyksta Simas Baltrūnas, o E. Karla tikrai netrukus turi tapti rinktinės nariu.

Į čempionatą nevyks gynėjas Danielius Benilovas, kuris žaidė Suomijoje su vyrais, tačiau tik dalį sezono. Ir šiam žaidėjui tikrai viskas prieš akis. Atsisveikinome su puolėjo ir gynėjo pozicijoje žaidžiančiu Vytautu Jagelavičiumi, kuris rimtai dirbo stovykloje, tačiau žaidėjui teko derinti darbą ir treniruotes“,– sakė vyriausiasis treneris vokietis Berndas Haakė.

Beje, V. Jagelavičius pademonstravo ypatingą palaikymą komandai ir po trenerių sprendimo iškart nuskubėjo pirkti bilieto į Belfastą, kur už rinktinę sirgs tribūnose.

„Komanda nusiteikusi gerai, žaidėjai turi nugalėtojų ambicijų ir manau, kad keliamas tikslas, iškovoti čempionato medalius yra tikrai pasiekiamas. Turime netekčių, tačiau nemanau, kad tokiam kolektyvui jos bus esminės. Esame kovingi, tikra komanda ir turėtume kompensuoti trūkumus“,– prieš rinktinei išvykstant į čempionatą sakė asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Petras Nausėda.

Pasiruošimo metu rinktinė rimtai padirbėjo su sporto psichologe Rinalda Germaniene. Ledo ritulininkai išklausė paskaitą, kuri padėjo daugeliui susidėlioti savo tikslus ir suvokimą apie karjerą ir artėjantį čempionatą. Vėliau su kiekvienu žaidėju padirbėta atskirai.

„Kalbėjome rūbinėje apie darbą su psichologe. Žaidėjai labai patenkinti, kurie padarė „tvarką“ savo galvose ir susidėliojo kur jie stiprūs ir ko jie gali siekti. Komanda pasiruošusi gerai, tad kovoti dėl apdovanojimų realu ir mes dėsime visas pastangas ketvirtus metus iš eilės grįžti su jais“, – sakė trečius metus iš eilės rinktinės kapitonu būsiantis Mindaugas Kieras.

Rinktinė šeštadienį pietauja Elektrėnuose, o vakare jau sės prie stalo Belfaste. Sekmadienį ryte laukia treniruotė SSE arenoje, kur 21.30 val. Lietuvos laiku įvyks pirmoji čempionato dvikova su Estijos rinktine. Čempionate dar žais Didžiosios Britanijos, Japonijos, Kroatijos, Nyderlandų rinktinės.

Lietuvos ledo rinktinės sudėtis
Lietuvos ledo rinktinės oficialūs asmenys
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)