Pergalingą įvartį 34-ą min. pelnė legionierius iš Gruzijos Levanas Mačarašvilis.

Kauniečiai surinko 5-is taškus ir liko priešpaskutinėje septintoje turnyro lentelės vietoje. Jonaviečiai patyrė trečią pralaimėjimą čempionate ir su 6-iais taškais rikiuojasi laipteliu aukščiau – šešti.

Rezultatas:

„Stumbras“ 1 – 0 „Jonava“

34' Levan Mačarašvili [1 - 0]

Komandos dvikovą pradėjo be žvalgybos ir kamuolys aikštės viduryje praktiškai neužsilaikydavo. Pirmi „gaisrą“ prie varžovų vartų sukėlė svečiai. Standartinės situacijos metu efektingą Maksimo Marusičiaus smūgį per save Rodrigo Josviakis sugavo tik pakartotiniu bandymu, padedamas vartininkui į pagalba suskubusio Tomo Snapkausko.

„Stumbras“ jonaviškių vartininką jaudintis privertė sužaidus pusvalandį. Karoliui Salikui teko šuoliu palydėti stiprų Klaido Janonio baudos smūgį. Netrukus, savo baudos aikštelėje suklydus Juliui Aleksandravičiui, šalia vartų labai pavojingai mušė ir Fabio Lopezas.

Artėjant pertraukai, kur kas aštriau žaidę aikštės šeimininkai savo pastangas pavertė įvarčiu 34-ą minutę. Po perdavimo iš aikštės gilumos gruzinas L. Mačarašvilis puikiai susitvarkė su jį prižiūrėjusiu gynėju ir gražiu smūgiu nepaliko K. Salikui jokių šansų.

Po kelių minučių „Stumbras“ sukūrė dar vieną puikią progą įvarčiui. Po Danielio Romanovskio reido L. Mačarašvilis pasiuntė kamuolį link vartų, kur centimetrų jį pasiekti pritrūko Alexandre‘ui Kore.

Prieš pat pertrauką vėl reakciją rodyti teko K. Salikui, kai iš toli mušė Marcosas Junioras. Varžovo smūgį vartininkas pirmą atmušė šuoliu, o kamuolį sugavo jau gulėdamas ant žemės.

Antrame kėlinyje užvirė tikras mūšis. Rungtynių arbitrui ne sykį teko rodyti geltonas korteles futbolininkams, kurie nesaugojo nei savęs, nei varžovų.

Sužaidus mače kiek daugiau nei valandą, „Jonavos“ vartininkas vėl gelbėjo savo komandą, atremdamas galingą K. Janonio šūvį pro pražangos.

Svečiams į priekį metus vis didesnes pajėgas, Klaudijus Upstas atliko aštrų perdavimą link vartų, kur kamuolio neišlaikė R. Josviakis, Kauniečių laimė, šalia buvęs M. Marusičius mušė šalia virpsto.

Netrukus „Stumbro“ vartininkas sužaidė patikimiau ir Davido Makaradzės smūgį sugavo be didesnių problemų. Aikštės šeimininkams pavyko sėkmingai apsiginti ir surengti keletą greitų išpuolių. Vieno jų metu po pražangos pavojingai smūgiavo Marius Papšys.

Jau per arbitro pridėtą laiką tolimu šūviu išlyginti rezultatą galėjo Andrejus Čuchlėjus. Tačiau klastinga trajektorija skriejusį kamuolį R. Josviakis sugebėjo pirštų galais nukreipti už galinės linijos.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris65019:415
2.Sūduva633013:812
3.Atlantas63219:411
4.Trakai62314:39
5.Utenis62226:78
6.Jonava713310:116
7.Stumbras71245:115
8.Kauno Žalgiris60153:111

„Jonavos“ ekipos treneris Donatas Vencevičius liko itin nusivylęs pirmu kėliniu, o gynėjas Julius Aleksandravičius paminėjo agresyvumo ir aštrumo stoką.

„Tai jau trečias pralaimėjimas iš eilės, ir tai tikrai nedžiugina. Pirmame šių rungtynių kėlinyje mes pralaimėjome viską, ką galima futbole pralaimėti – ir noru, ir dvikovomis. Antras kėlinys buvo truputį geresnis, bet to neužteko. Žinojome „Stumbro“ stiprias puses, komanda tikrai nebloga. Šiose rungtynėse ji neturėjo tiek gerų momentų, kiek anksčiau, bet sėkmė nuo mūsų nusisuko ir praleidome tokį įvartį. Taigi, noriu pasveikinti „Stumbrą“ su pergale“, – po susitikimo kalbėjo Jonavos ekipos strategas.

Agresyvumo ir aštrumo trūkumas buvo vienas iš pralaimėjimo faktorių. Taip mano gynėjas J. Aleksandravičius.

„Pirmame kėlinyje vėl buvome susikaustę, trūko agresyvumo ir aštrumo, sunkiai ėjome į atakas ir kūrėme progas. Per pertrauką pasišnekėjome rūbinėje, kad reikia keisti žaidimą, eiti į priekį ir lyginti rezultatą, bet tas mums vėl nelabai pavyko. Stengėmės, ėjome, bet galbūt trūko to paskutinio tikslaus perdavimo. Toks jau būna tas futbolas“, – po rungtynių sakė Jonavos klubo gynėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)