Bėgimas toks įvairiapusis, kad vietos čia yra kiekvienam, o svarbiausia – visos projekto metu surinktos lėšos skiriamos stuburo traumų gydymo pažangai.

Šiemet vyksiantis pasaulinis bėgimas – jau ketvirtasis. Jis padalintas į keletą skirtingų kategorijų. Pirmoji jų – organizuoti bėgimai su gaudančiąja mašina (catcher car) ir dalyvių bilietais. Tokių pasaulyje vyks dvidešimt penki.

Praėjus pusvalandžiui po masinio starto, maršrutu lėtai pradeda važiuoti mašina. Kai ji pasiveja bėgikus – šiems varžybos baigiasi. Mašina bėgikus vejasi tol, kol lieka vienas – nugalėtojas. Surinktos lėšos keliauja mokslininkams, ieškantiems naujų būdų padėti nugaros smegenų traumas patyrusiems žmonėms.

Antroji kategorija – organizuoti „Wings For Life App Run“ bėgimai. Šiuose gaudančiųjų mašinų nebėra ir jų mastai yra mažesni, tačiau tikslas toks pat kilnus. Bėgikai susirenka į starto tašką, įsijungia programėles ir kartu pajuda iš anksto numatytu maršrutu. „App Run“ vyks ir Lietuvoje, o dalyvauti kartu kviečia itin sėkmingais metais ir aukso medaliais besidžiaugianti lengvaatletė Airinė Palšytė.

Trečioji kategorija – individualūs bėgimai. Bėgikai susiplanuoja savo maršrutą ir, įsijungę programėlę bei prisiregistravę joje, renginio dieną bėga savo pasirinktu maršrutu. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie dėl įvairiausių priežasčių nenori ar negali dalyvauti grupiniame bėgime, bet nori prisidėti prie pasaulinio fenomeno.

„Jei reikėtų išskirti savybę, kuo šis bėgimas yra kitoks, nei kiti, aš pabrėžčiau dalyviams suteikiamą laisvę. Kai kiekvienas bėgikas gali bėgti tiek, kiek jaučia, kad nubėgs, ir nebėra streso nepabaigti trasos, atsiranda daugiau drąsos. Tai nuo sofų pakelia tuos, kurie galvoja, kad „dešimt kilometrų nenubėgs“ ir nenori patirti gėdos, nepasisekus. Dalyviui bėgimo procesas tampa svarbesnis už tikslą nubėgti numatytą atkarpą, ir, paradoksalu, tai padeda lengviau pasiekti pasaulinį šio bėgimo tikslą – surinkti kuo daugiau lėšų stuburo traumų gydymų tyrimams“, – pasakojo Airinė.

Prie šio tikslo prisidėti gali ne tik į didžiuosius bėgimus bilietus perkantys bėgikai.

Tiek tie, kurie bėga individualiai, tiek tie, kurie bėga su „App run“ grupėmis bet kada gali paaukoti pinigų naudodamiesi „Wings For Life World Run“ programėle. Projektą išskiria ir tai, kad tyrimams keliauja visi 100 procentų paaukotų pinigų – visas bėgimo organizavimo ir aukų administravimo išlaidas padengia „Red Bull“.

Tuos, kurie vis tik norėtų bėgti su grupe, gegužės 7-ąją Airinė kviečia prisijungti prie „Wings for Life App Run“ bėgimo Vilniuje. Bėgikai 14 valandą pajudės nuo Vingio parko estrados, tad atvykti reikėtų truputėlį anksčiau.

Daugiau informacijos rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)