Lietuvių ir egiptiečių akistata Šiaulių teniso mokykloje prasidės trečiadienį 11 valandą.

„Mūsų tikslas – išlikti antroje FedCup varžybų grupėje. Nors žiūrint į kitų rinktinių sudėtis ir jų žaidėjų reitingus, iš karto aišku, kad padaryti tai bus labai sunku. Kita vertus, noriu, kad korte mano komanda mažiau galvotų apie pergales. Tiesiog eisime kautis, kovoti ir taip kaupsime patirtį“, – sako Lietuvos komandos kapitonė Edita Liachovičiūtė.

Paprašyta išskirti varžybų favorites, E. Liachovičiūtė kalba apie Slovėnijos, Švedijos ir Liuksemburgo rinktines.

FedCup: Lietuvos teniso rinktinė susigrums su Egiptu

„Slovėnija, turbūt vienintelė iš Šiauliuose žaisiančių komandų, turi dvi stiprias antro šimtuko vienetų žaidėjas. Švedijos ir Liuksemburgo rinktinių sudėtyje žais po vieną pirmo WTA šimto žaidėją. Manau, šios komandos yra realiausios pretendentės kautis dėl patekimo į aukštesnę FedCup grupę“.

Lietuvos rinktinės spalvas Šiauliuose gins Joana Eidukonytė (WTA 711), Paulina Bakaitė ir Gerda Zykutė.

Aukščiausią reitingą Šiauliuose turės Švedijos rinktinės lyderė Johanna Larsson, šiuo metu užimanti 57 WTA vienetų ir 25 dvejetų reitingų vietas. Liuksemburgo tenisininkė Mandy Minella pasaulyje yra 67, o slovėnės Dalila Jakupovič ir Tamara Zidansek WTA reitinge atitinkamai užima 134 ir 142 vietas.

Rinktinės Šiauliuose kovos dėl dviejų kelialapių į pirmąją FedCup varžybų grupę, o dvi prasčiausiai turnyre pasirodžiusios komandos bent metams kris į trečiąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)