Lietuvos rinktinės pasiruošimas šioms pirmenybėms jau įsibėgėjęs, o antradienį 18:10 val. ir trečiadienį 11:00 val. Elektrėnų ledo rūmuose bus sužaistos dvi draugiškos rungtynės su vienu iš pajėgiausių Baltarusijos Minsko „Junost“ klubu, kuris šį sezoną tapo šios šalies vicečempionu.

Bilietas į abejas rungtynes kainuos 5 eurus, juos galima įsigyti arenoje likus valandai iki pirmųjų rungtynių pradžios.

Belaukiant artėjančių dvikovų siūlome atkreipti dėmesį į naujienas būsimų varžovų pasaulio čempionate stovyklose.

Didžioji Britanija

Namuose rungtyniausianti Didžiosios Britanijos rinktinė neslepia ambicijų pastaruosius du metus iškovotą sidabrą iškeisti į nugalėtojų titulą ir galimybę kilti į IA divizioną. Balandžio 11 dieną į treniruočių stovyklą susirinkusi ekipa jau spėjo ne tik sužaisti du draugiškus mačus, tačiau ir paskelbti savo sudėtį ateinantį sekmadienį startuosiančiose pirmenybėse.

Britų varžovai kontrolinėje dvikovoje buvo tikrai rimti – pernai trečioje vietoje IA divizione likę lenkai, kuriems pritrūko vos taško, kad aplenktų Italijos rinktinę ir patektų į elitinį divizioną. Pirmojoje šių rinktinių akistatoje 4-1 triumfavo Lenkijos žaidėjai, tačiau atsakomojoje dvikovoje po baudinių serijos 5-4 pergale džiaugėsi jau Didžiosios Britanijos rinktinė. Po pastarojo mačo buvo paskelbta galutinė britų sudėtis pasaulio pirmenybėms, kuriai patirtimi prilygti vargu ar bus įmanoma – vidutinis britų amžiaus vidurkis 29,59 metai, o devyni šios rinktinės žaidėjai jau atšventė savo 30 metų jubiliejus. Šeimininkų rinktinėje bus vos du legionieriai – jauniausias rinktinėje 18-metis Samuelis Dugganas, kuris rungtyniauja Švedijoje ir už Atlanto AHL lygoje sezoną praleidęs Evanas Mosey.

Japonija ir Nyderlandai

Nyderlanduose pirmenybėms ruošis ne tik šios šalies rinktinė, tačiau ir Japonijos ekipa, kuri siekdama prisitaikyti prie laiko juostų skirtumų į Europą atvyko jau šį pirmadienį. Šios rinktinės trečiadienį ir ketvirtadienį tarpusavyje sužais kontrolines rungtynes, tačiau jų situacija šiuo metu skiriasi kardinaliai.

Balandžio 10 dieną gimtinėje į treniruočių stovyklą susirinkę japonai į Europą skrido savo sudėtyje turėdami 26 žaidėjus, tarp kurių nėra nė vieno legionieriaus. Vos vienintelis iš jų paraiškoje esančių žaidėjų nerungtyniauja viename iš keturių Azijos pirmenybėse dalyvaujančių Japonijos klubų – 20-metis Keigo Minoshima tobulėja Chuo Universitete. Stovykloje Nyderlanduose po rungtynių su šeimininkais japonai atsisveikins su keturiais žaidėjais ir keliaus į Belfastą, kur būtent su Nyderlandų rinktine sekmadienį 14:30 val. Lietuvos laiku sužais pasaulio pirmenybių IB diviziono atidarymo rungtynes.

Tuo tarpu Nyderlandų ekipoje situacija visiškai neaiški. Tilburgo „Trappers“ ekipa, kurioje žaidžia net 18 šios rinktinės kandidatų, vis dar kovoja Vokietijos trečios lygos atkrintamosiose varžybose. Pusfinalio iki 3 pergalių serijoje jie pirmauja 2-1, o dar viena pergalė reikštų, kad tuo metu, kai vyks pasaulio pirmenybės, „Trappers“ turės žaisti finalo seriją. Tokiu atveju pagrindiniai šios komandos žaidėjai privalėtų likti klube bei negalėtų padėti savo šalies rinktinei, taip labai apsunkindami jos situaciją. Dėl šios priežasties Nyderlandų rinktinėje vis dar yra net 48 kandidatai vykti į Didžiąją Britaniją ir dalyvauti pasaulio pirmenybėse.

Kroatija

Kroatijos rinktinė ruoštis pirmenybėms pradėjo labai anksti – dar balandžio pirmąją dieną. Zagrebe jie jau sužaidė du kontrolinius mačus prieš „MK Dubnica“ klubą. Trečioje Slovakijos lygoje rungtyniaujanti ekipa didelio iššūkio kroatams mesti nesugebėjo – šeimininkai iškovojo dvi pergales 5-2 ir 8-1.

Itin gerų naujienų kroatai pastarosiomis dienomis sulaukė ir iš už Atlanto: Uticos „Comets“, kuriai atstovauja didžiausia kroatų žvaigždė Borna Renduličius, skirtingai nei Manto Armalio atstovaujama San Chosė „Barracuda“ ekipa, į atkrintamąsias varžybas nepateko ir jų sezonas baigėsi. Tai reiškia, kad pastaruosius tris metus tarp NHL ir AHL klubų migruojantis puolėjas galės padėti savo šalies rinktinei pasaulio pirmenybėse. Kroatų išplėstinėje sudėtyje taip pat yra ir 7 žaidėjų, kurie praėjusį sezoną atstovavo Zagrebo „Medveščak“ ekipai KHL pirmenybėse, pavardės.

Estija

Pirmoji Lietuvos rinktinės varžovė – Estija, savo pasiruošimą pirmenybėms pradėjo tik pirmadienį. Taline estai ketvirtadienį ir penktadienį sužais du draugiškus mačus su „Nokian Pyry“ ekipa, kuri rungtyniauja trečioje Suomijos lygoje. Šeštadienį 21 Estijos rinktinės žaidėjas išskris į Didžiąją Britaniją, kur prie jų prisijungs didžiausia rinktinės žvaigždė Robertas Rooba. Puolėjas penktadienį dar sužais mačą dėl Suomijos čempionato bronzos už savo atstovaujamą „JYP Jyvaskyla“ ekipą ir į savo šalies rinktinės gretas įsitrauks jau Belfaste.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)