Sėkmingai lenktynes iš trečios pozicijos pradėjęs S. Vettelis startuodamas aplenkė L. Hamiltoną, vėliau po sustojimo šovė į pirmą vietą ir ilgą laiką buvo lyderis.

Kertiniu šių lenktynių momentu tapo 5 sek. bauda, skirta L. Hamiltonui. Britas pirmąkart stodamas techninio aptarnavimo juostoje specialiai pristabdė „Red Bull Racing“ pilotą Danielį Ricciardo ir netrukus sulaukė griežto teisėjų nuosprendžio.

Užsivedęs L. Hamiltonas sėkmingai tirpdė daugiau nei 10 sek. S. Vettelio pranašumą, tačiau pavyti vokiečio iki lenktynių pabaigos jam nepavyko.

S. Vetteliui tai buvo antra pergalė šį sezoną ir 44-a jo karjeroje. Vokietis (68 taškai) bendroje lenktynininkų įskaitoje įgijo 7 taškų pranašumą prieš L. Hamiltoną (61). Trečias su 38 taškais - V. Bottas.

Ferrari and Sebastian Vettel are on top of the world as they race to victory at the #BahrainGP 🇧🇭 pic.twitter.com/MEaIjv8YeY

— Formula 1 (@F1) April 16, 2017


Bahreine nepasisekė „Red Bull Racing“ lenktynininkui Maxui Verstappenui. Trečioje vietoje prieš lenktynes buvęs olandas savo pasirodymą baigė nuvažiavęs 12 ratų. Išvažiavęs iš techninio aptarnavimo juostos jis, tikindamas, kad sugedo stabdžiai, įsirėžė į trasos apsaugas.

Susidūrimas viename 13 rato posūkyje neleido toliau tęsti lenktynių „Toro Roso“ lenktynininkui Carlosui Sainzui ir „Williams“ atstovui Lance'ui Strollui.

Buvęs pasaulio čempionas Fernando Alonso lenktynėse viešai piktinosi „Hondos“ varikliu, esančiu „McLaren“ automobilyje.

„Dar niekuomet gyvenime nesu važiavęs su mažesnės galios automobiliu“, – radijo ryšiu savo komandai rėžė ispanas. Jis pasirodymą dėl gedimo baigė likus vos dviem ratams iki lenktynių pabaigos. Jo kolega Stoffelis Vandoorne'as dėl variklio gedimo net nestartavo.

Ketvirtasis „Formulės-1“ etapas vyks Rusijoje balandžio 30 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)