„Čia gal treneris skaičiavo rungtynes ir nusprendė mane pagerbti kapitono raiščiu, – juokavo M. Kuklys. – Iš tiesų, net ir pats nežinojau, kiek rungtynių esu sužaidęs A lygoje, tad tikriausiai čia tik paprasčiausias sutapimas. Jei tiesa, kad sužaidžiau jau 250 rungtynių, tai tikrai smagu. Bet aš manau, kad tai dar ne riba. Tikiuosi, kad ateityje pasieksiu ir 500 rungtynių A lygoje žymę.“

Jei M. Kuklys pasiektų savo tikslą, jis taptų daugiausiai rungtynių Nepriklausomos Lietuvos čempionate sužaidusiu futbolininku.

Šiuo metu A lygoje pirmą vietą pagal sužaistas rungtynes užima Povilas Lukšys. Panevėžio „Ekrano“ ir Marijampolės „Sūduvos“ komandose didžiąją dalį karjeros praleidęs legendinis snaiperis iš viso žaidė 477 rungtynėse.

Beje, pastaruosius kelis sezonus Povilas rungtyniauja Pirmoje lygoje ir šį sezoną gina „Panevėžio“ ekipos garbę. Daugiau nei 400 rungtynių šalies pirmenybėse yra sužaidę Deivydas Lunskis ir Mindaugas Gardzijauskas.

„Liko ne tiek ir daug. Ir galiu labai atsakingai pasakyti, kad esu pasiryžęs žaisti dar bent 8–9, o gal ir 10 metų. Jei tik nebus rimtų traumų, norėčiau tęsti futbolininko karjerą, mėgautis šiuo žaidimu kiek įmanoma ilgiau.

Kartais eidamas į aikštę dėkoju Dievui, kad man suteikė galimybę žaisti futbolą. Iš tiesų, tos 90 minučių (ir dar kiek teisėjas pridės) yra pats geriausias laikas mano gyvenime.

Labai myliu futbolą ir žadu dar ilgai rungtyniauti. Ir jei pavyks išvengti traumų, tikrai planuoju siekti ko užsibrėžiau“, – atviravo M. Kuklys.

2006 m. su „Šiaulių“ ekipa A lygoje debiutavęs M. Kuklys Saulės miesto futbolo komandoje sužaidė 110 rungtynių. Dar 140 rungtynių A lygoje jis sužaidė vilkėdamas „Žalgirio“ aprangą.

Tačiau Lietuvos čempionų gretose yra futbolininkų, lenkiančių M. Kuklį pagal šiuos statistinius aspektus. Tarp visų žalgiriečių didžiausia kovų A lygoje patirtimi gali pasigirti Vytautas Lukša.

32 metų futbolininkas aukščiausioje lygoje debiutavo dar 2001 m., vilkėdamas gimtojo Alytaus „Dainavos“ komandos aprangą, per savo karjerą A lygoje sužaidė 281 rungtynes ir jau šį sezoną gali peržengti didmeistrišką 300 rungtynių barjerą.

206 rungtynes A lygoje savo sąskaitoje turi Egidijus Vaitkūnas. Šimtais sužaistų rungtynių A lygoje pasigirti gali ir Georgas Freidgeimas (169 rungtynės), Darvydas Šernas (155), Armantas Vitkauskas (155), Saulius Klevinskas (146) ir Linas Klimavičius (125). Netoli pirmojo šimtuko sužaistų rungtynių yra dar keli žalgiriečiai.

Elivelto ir Rolandas Baravykas A lygoje per savo karjerą sužaidė po 88 rungtynes, o Sauliui Mikoliūnui dvikova su „Stumbru“ buvo 80-oji.

Tiesa, „Žalgirio“ gretose daugiau nei 100 rungtynių A lygoje sužaidusių futbolininkų nėra tiek jau daug. Šios kategorijos lyderis – 182 kartus „Žalgirio“ garbę A lygos pirmenybėse gynęs komandos kapitonas E. Vaitkūnas.

132 rungtynes „Žalgirio“ ekipoje sužaidė G. Freidgeimas, 125 kartus legendinės ekipos aprangą šalies pirmenybėse vilkėjo vartininkas A. Vitkauskas.

Kiti futbolininkai žalgirietiškas rungtynes skaičiuoja dešimtimis. 68 kartus „Žalgirio“ garbę Lietuvos čempionate gynė Serge'as Nyuiadzi, 67 – V. Lukša, 54 – Elivelto, 51 – Donovanas Slijngardas.

Vos 21 rungtynes per savo karjerą su „Žalgiriu“ A lygoje sužaidė D.Šernas, tačiau po trigubo sprogimo Kaune jo sąskaitoje yra jau 20 įvarčių. Visgi, tai tik antras rezultatas tarp dabartinių žalgiriečių.

Rezultatyviausių šiuo metu Lietuvos čempionų ekipoje žaidžiančių žalgiriečių sąrašo viršūnėje yra M. Kuklys. Šį sezoną rungtynėse su „Atlantu“ pasižymėjęs futbolininkas „Žalgiriui“ A lygoje pelnė 37 įvarčius.

Iš viso 29 metų futbolininkas Lietuvos pirmenybėse yra įmušęs 62 įvarčius. Tiesa, tikimybė pavyti rezultatyviausią visų laikų Lietuvos futbolininką P.Lukšį nėra didelė.

Pastarasis nuo 1995 iki 2012 m. iš viso A lygos klubų vartininkus nuliūdino 192 įvarčiais.

Artimiausią progą padidinti statistinius rodiklius ir per žingsnį prisiartinti prie rekordo M. Kuklys turės balandžio 19 d., kai LFF stadione „Žalgiris“ susitiks su Marijampolės „Sūduva“.

Šios A lygos 7-ojo turo rungtynės prasidės 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)