Pranešama, kad beveik 60 tūkst. žiūrovų talpinančiame „Parc Olympique Lyonnais“ stadione masines neramumus sukėlė Turkijos klubo sirgaliai, tribūnose kumščiais puolę „Lyon“ gerbėjus. Be to, į prancūzų tribūnas turkų aistruoliai ėmė mėtyti petardas ir kitus sprogstamuosius užtaisus.

Neturėdami kur trauktis, prancūzų fanai išsiveržė į aikštę. Rungtynių pradžia buvo nukelta. Į aikštę išbėgo ir Liono klubo prezidentas Jeanas Michelis Aulas, bandydamas nuraminti išgąsdintus šeimininkų sirgalius.

Dar prieš šį mačą Prancūzijos pareigūnai rungtynes buvo įvertinę aukščiausiu rizikos balu (4), tačiau išvengti chaoso Lione nepavyko net ir žinant apie galimą grėsmę. Incidentai fiksuoti dar ir prieš rungtynes, Liono gatvėse ir stadiono prieigose.

Galų gale numalšinus aistras rungtynės pasidėjo – jos vėlavo beveik valandą. Į aikštę žengę abiejų komandų futbolininkai paplojo, taip tarsi padėkodami nusiraminti įstengusiems sirgaliams.

Матч «Лион» — «Бешикташ» под угрозой срыва — беспорядки на французском стадионе pic.twitter.com/UJSSHNenxD
— Чемпионат (@championat) April 13, 2017

Simboliška, kad neįprastai prasidėjusios rungtynės ir baigėsi neįprastai – kurioziniu įvarčiu. Šeimininkai „Lyon“ futbolininkai laimėjo 2:1.

Ilgą laiką buvę besivejančiųjų vaidmenyje, 83 min. prancūzai išlygino rezultatą, o 85 min. į turkų vartus buvo įmuštas gana neįprastas įvartis – su kamuoliu užsižaidęs svečių vartininkas Fabricio šiurkščiai suklydo, o tuo pasinaudojo Jeremy Morelis, išplėšęs pergalę savo komandai.

#Replay🎥 BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUT DE JEREMY MOREL pic.twitter.com/anRutYeM4W— Inside Gones (@InsideGones) April 13, 2017

Rezultatas

„Lyon“ 2 – 1 „Bešiktaš“

'15 Ryanas Babelis [0-1]
'83 Corentinas Tolisso [1-1]
'85 Jeremy Morelis [1-2]

Atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės bus žaidžiamos balandžio 20 d. Beveik neabejotina, kad „Bešiktaš“ klubas dėl savo fanų elgesio dar prieš šias rungtynes sulauks baudos iš UEFA.

Incidentai prieš rungtynes

Herkes allı olacak Lyon taraftarı kendi stadında saha içine hapsoldu. Başkan Aulas sahaya indi. pic.twitter.com/CpI9raZ2tp— İyi ki BEŞİKTAŞ Var (@iykibesiktasvar) April 13, 2017

Beşiktaş tribünü aşağıdaki Lyon'lulara madde atmış. pic.twitter.com/egZBdkX69h— ultrAstek 🇹🇷 (@ultrAstek) April 13, 2017

BREAKING |

Lyon vs. Besiktas game delayed after #Lyon fans ran onto pitch to avoid #Besiktas fans attacking them. pic.twitter.com/VCW0NPGEEk— Vocal Europe (@thevocaleurope) April 13, 2017

More footage emerging. #Lyon #Besiktas #UEL #EuropaLeaguepic.twitter.com/GSTw4blXQB— Morad (@moradfutbol) April 13, 2017

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)