Lietuvos čempionato finaluose, kaip ir tikėtasi, nugalėjo „Kauno-ASU“ tinklininkės ir „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ tinklininkai. Nors finale jiems bandė įkąsti Jonavos „Achemos-KKSC" ir Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ komandos, pastarosioms teko džiaugtis sidabro apdovanojimais.

„Manau, kad finalai pavyko. Sulaukėme nemažai žiūrovų ir žiniasklaidos atstovų dėmesio. Stengėmės, kad komandos, kurios dalyvauja tik Lietuvos čempionatuose, būtų labiau pastebėtos, o tos, kurios nepateko į finalus, gautų motyvacijos tobulėti ir noro patekti į finalus, kurių lauktų kaip metų šventės“, - sakė D. Čerka.

Tinklinio fiestą Šiaulių arenoje papuošė dramatiškas vyrų mažasis finalas, kuriame Raseinių „Norvelita“ po dramatiško auksinio seto nugalėjo Kelmės „Etovį“. Tuo tarpu moterų bronza atiteko Alytaus „Prekybai-Paramai“.

„Labai didelių netikėtumų finalai Šiauliuose nepateikė. Tiek vyrų, tiek moterų čempionais tapo klubai, iš kurių daugelis to ir tikėjosi. Juk „Kauno-ASU“ ekipa šiais metais tapo Baltijos čempione, o „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ vyrai vos nepateko į Baltijos Čempionų lygos ketvirtfinalį, bet jų pasiektas rezultatas taip pat geras, - mintimis dalinosi D. Čerka. - Galbūt daugiau intrigos tikėjomės vyrų finale, nes mūšiai tarp Šiaulių ir Vilniaus klubų visada būna atkaklūs, o ir šiemet jie buvo pasidalinę po vieną titulą.

Maloniai nustebino bronzą laimėjusi jauna „Norvelita“, kuri reguliariame sezone nė karto nelaimėjo prieš „Etovį“, tačiau finaluose po atkaklios kovos ir auksinio seto įveikė senas tradicijas turinčius varžovus. Raseinių ekipa žaidimu pelnė žiūrovų simpatijas, o tai labai džiugina, nes žiūrovų dėmesys yra vienas iš didesnio susidomėjimo veiksnių. Kuo daugiau komandos susilaukia žiūrovų dėmesio, tuo didesnė tinklinio sklaida visuomenėje, o tai reiškia ir didesnį jo populiarumą.“

Klubų stiprėjimui įtakos turi dalyvavimas Baltijos lygoje. Lietuvos čempionato finaluose dominuoja ekipos, kurios rungtyniauja ir Baltijos pirmenybėse. Tokių ekipų šiemet buvo penkios, bet tiek Lietuvos, tiek kitų Baltijos šalių federacijos norėtų matyti dar daugiau Lietuvos komandų.

„Smagu matyti, kad Lietuvos ir Baltijos čempionatuose pradeda dalyvauti vis daugiau tinklinio klubų. Labai svarbu, kad tokios teigiamos klubų iniciatyvos būtų skatinamos. Džiaugiuosi, kad kai kurie klubai pradeda suprasti, kad siekiant gauti daugiau dėmesio ir paramos iš išorės, reikia ir patiems įdėti nemažai pastangų. Stiprūs klubai - kelias į tinklinio vystymąsi ir plėtrą Lietuvoje, - aiškino D. Čerka. - Mūsų šalyje sporto rėmimas yra ganėtinai silpnas, tai susiję su bendra šalies ekonomine padėtimi. Lietuvoje tinklinio rėmimo klausimai sprendžiami labai sunkiai, nes net „Credit24“ atėjimas prieš penketą metų į Lietuvos tinklinį buvo sąlygotas Estijos bendrovės sprendimo remti tinklinį Lietuvoje, todėl patys klubai turi veikti kaip bendrovės, parduodančios reklaminį plotą ar laiką varžybose.

Dėl šios priežasties LTF stengiasi, kad kuo daugiau rungtynių būtų transliuojama internetu, tuo mums labai padeda mūsų informaciniai rėmėjai, tačiau patys klubai turėtų suprasti, kad jie turi būti aktyvūs savo veikloje, kurti savo klubo marketingo strategijas, o šiais laikais ypač aktualu, kad būti aktyvūs ir socialiniuose tinkluose, nes tai puiki terpė auginti savo sirgalių ratą ir, svarbiausia, nereikalauja didelių finansinių išteklių. Tai galėtų būti pirmas žingsnis būti labiau matomiems ir sekamiems.“

Šiomis galimybės aktyviai naudojasi „Norvelitos“, „Vilniaus kolegijos-
Flamingo Volley“, „TK Rūtos“, „Achemos-KKSC“ ir „Kauno-ASU“ klubai, kurie ne tik aktyviai dalinasi savo pasiekimais, bet ir sugalvoja įdomių iniciatyvų, pritraukiančių gerbėjų dėmesį.

„Sieksime, kad visi Lietuvos čempionate dalyvaujantys klubai būtų kuo labiau matomi ir aktyviai dirbtų su socialiniais tinklais“, - pabrėžė D. Čerka.

Lietuvos čempionato finalai Šiaulių arenoje sutraukė ir nemažą būrį aistruolių. Lemiamas rungtynes stebėjo Šiaulių meras Artūras Visockas, Seimo narė ir tituluota šachmatininkė Viktorija Čmilytė, Europos čempionas krepšininkas Mindaugas Žukauskas ir kiti.

Lietuvos vyrų ir moterų čempionato metu atminimo prizais už indėlį į jaunųjų tinklininkų ugdymą buvo apdovanoti 2016 metų trenerių konkurso prizininkai Asta Jansonienė, Vijola Montvilienė, Jūra Gricienė, Jolita Kontvainienė, Vasilijus Burakinskis ir Genadijus Pušnovas.

Apdovanojimus prizininkams įteikė komisijos garbės narys, legendinis treneris ir tinklinio puoselėtojas Vytautas Jankus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją