Į liepos 14-23 dienomis Londone vyksiantį pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionatą vyks 10 sportininkų: 8 turintys fizinę negalią ir 2 atstovaujantys aklųjų ir silpnaregių federacijai. Kartu su sportininkais vyks ir 8 lydintys treneriai.

Į pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionatą važiuoja Modestas Grauslys, Juozas Eigminas, Donatas Dundzys, Kęstutis Skučas, Ramūnė Adomaitienė, Audrius Alzbergas, Ramūnas Verbavičius, Andrius Skuja, M. Bilius ir Jonas Spudis.

„Šiemet lengvosios atletikos rinktinė kaip niekada stipri. Joje turime keletą atletų, anksčiau jau lipusių ant apdovanojimų pakylos įvairiose pasaulio ir Europos varžybose. Dėl to tikimės, kad turėsime galimybę į Lietuvą parvežti ne vieną medalį“, - čempionato tikslais dalinasi LPOK prezidentas.

Rugsėjo 29–Spalio 6 dienomis Meksikoje rengiamame pasaulio neįgaliųjų plaukimo čempionate Lietuvai atstovaus du sportininkai Edgaras Matakas ir Mindaugas Dvylaitis. Daugiausiai tikimąsi iš E. Matako, kuris praėjusių metų Rio parolimpinėse žaidynėse užėmė aštuntą vietą.

Pirmą kartą organizuojamame pasaulio jaunimo neįgaliųjų čempionate Šveicarijoje, kuris vyks rugpjūčio 1-6 dienomis, Lietuvai atstovaus Petras Krapikas ir Egidijus Valčiukas. Šiemet būtinus normatyvus įveikė trys sportininkai, tačiau finansavimas gautas tik dviems. LPOK prezidentas tikisi, kad perspektyvūs sportininkai pasaulio čempionate pateks į geriausiųjų aštuntuką.

„Didžiausias mūsų iššūkis šiandien yra rasti būdų, kaip motyvuoti jaunimą siekti sporto aukštumų“, - teigia M. Bilius.

Vos prieš dvi savaites LPOK prezidentu tapęs M. Bilius teigia, kad jo pagrindinis tikslas yra iš 2020 metų Tokijo parolimpinių žaidynių parvežti daugiau medalių nei iš Rio.

LPOK Vykdomąjį komitetą sudaro devyni nariai: trys iš aklųjų sporto federacijos, trys iš Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos, du iš Lietuvos parolimpinio komiteto ir vienas iš Lietuvos parolimpinio sporto rėmimo fondo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)