Alytaus miestas Olimpinei dienai skyrė net 10 hektarų plotą šalia Alytaus sporto rūmų, kuris apims Jaunimo parką, Naujosios ir Žuvinto gatves. Parke ir jo prieigose įsikurs įvairių sporto šakų federacijų stendai, bus įrengtos aikštelės, trasos ir takeliai, tad kiekvienas galės rasti sau įdomios veiklos ar stebėti parodomas programas ir dalyvauti kultūros renginiuose.

Aktyviai sportuojančius ir mėgstančius dalyvauti įvairiuose turnyruose žmones organizatoriai kviečia registruotis į tokias varžybas:

– bėgimo (5 km, 10 km);
– sportinio ėjimo (5 km);
– stalo teniso (šeimų turnyras);
– plaukimo;
– „LTeam Throwdown“ (svarmenų kėlimas, pratimai su savo kūno svoriu).

Bėgimų dalyviai taip pat turės galimybę iškovoti piniginius prizus. 500 eurų bus įteikti gausiausiai dalyvavusiai komandai. Šia galimybe turėtų pasinaudoti įmonės, organizacijos ir klubai. Gausiausią dalyvių skaičių surinkusi mokykla ir ikimokyklinio ugdymo įstaiga (darželis) taip pat iškovos po 300 eurų. Be to, rėmėjų prizais bus apdovanoti jauniausias ir vyriausias bėgimo dalyviai.

Festivalio žiūrovai ir šeimos su vaikais taip pat neliks nuskriausti. Užsiregistravę ir atsiėmę registratūroje dalyvio pasus, jie galės ne tik nemokamai džiaugtis įvairiomis pramogomis, mėgautis koncertu, bet ir gauti LTeam prizų. Už kiekvieną išmėgintą sporto rungtį dalyviai į savo renginio pasus rinks lipdukus, už kuriuos vėliau bus apdovanoti prizais.

Šventę organizuojantis Lietuvos olimpinis fondas šiais metais didelį dėmesį skyrė neįgaliųjų sportui, kurio rungtis galės išmėginti kiekvienas norintis. Kai kurios tokių rungčių bus įtrauktos į dalyvio pasą, tad jas išbandžiusieji taip pat gaus lipdukus, priartinančius juos prie tikslo – LTeam prizo. Į renginio programą įtrauktos tokios sporto šakos kaip sėdinčiųjų tinklinis, šaudaunas (aklųjų stalo tenisas), golbolas, bočia, smiginis, baudų mėtymas, šaudymas ir kt.

Olimpinės dienos metu tradiciškai vyksta ir didžiausio moksleiviams skirto sporto renginio – Lietuvos mokyklų žaidynių finalo etapas. Visus metus jaunieji sportininkai, atstovaudami savo miestų mokykloms, rungtyniavo krepšinio, tinklinio, rankinio, stalo teniso, šaudymo ir kitų sporto šakų varžybose. Birželio 3-ią dieną Alytų užplūs į finalo žaidynių etapą patekusios geriausios Lietuvos mokyklų komandos, laukiama atvykstant apie 600 moksleivių.

Olimpinės dienos šventę vainikuos geriausia Lietuvos hiphopo grupe tituluojamų „Lilo ir Innomine“ koncertas. Nemokamą koncertą visiems Olimpinės dienos rungčių dalyviams ir Lietuvos mokyklų žaidynių finalininkams dovanoja Lietuvos olimpinis fondas ir Alytaus miesto savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)