Savo atsistatydinimo pareiškimą 38-erių buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas siejo su nauju A lygos įstatų projektu.

Dėl pastarojo bus sprendžiama gegužės 3 d. – tuomet turėtų paaiškėti ir D. Šembero ateitis. Kartu su juo apie atsistatydinimą pranešė lygos direktorius Karolis Kalvaitis.

„Manau, kad teisinga sudaryti galimybę kartu su įstatais pakeisti ir vadovus“, – teigė D. Šemberas.

Naujuose įstatuose numatoma išplėsti asociaciją priimant LFF I lygos klubus, reglamentuojami reikalavimai klubų struktūrai. Pakeisti įstatus norima prieš gegužės pabaigoje vyksiančią LFF konferenciją, kurioje, savo ruožtu, turėtų būti sprendžiamas naujų federacijos įstatų klausimas.

„Pirma turime susitvarkyti savo kieme, kad galėtume pretenduoti į LFF narius. Dabar mes esame niekas, mūsų interesų futbolo struktūroje niekas negina. Jeigu LFF prezidentui Edvinui Eimontui pavyks įvykdyti savo tikslą ir pakeisti federacijos valdymo struktūrą, tuomet Lietuvos futbolas dar turi ateitį. Jeigu ne – deja, bet 20 metų trunkanti stagnacija tęsis toliau. Reikia pripažinti, kad dabartiniai federacijos įstatai veda ne į futbolo, o į savo asmeninių interesų vystymą“, – sakė D. Šemberas.

A lygos prezidentu jis tapo 2015-ųjų pabaigoje. Prieš šį sezoną A lyga ir LFF susikirto dėl FIFA skiriamos paramos klubų vystymui, tarptautinių transliacijų teisių pardavimo. LFF priekaištavo lygai, jog ši praėjusiais metais dirbo nuostolingai, todėl delsė patvirtinti finansavimą.

– Jūsų atsistatydinimo pareiškimas – pasitikrinimas dėl palaikymo? – DELFI paklausė D. Šembero

– Galbūt atsiras žmogus, kuris turi galimybę vystyti lygą visai kitaip. Klubai nuspręs, ko reikia lygai. Reikia eiti pačių pasirinktu, o ne primetamu ir diktuojamu keliu. Reikia turėti savus reglamentus, savus organizacinius planus, savą drausmės instanciją. Matau, kad lyga gali vystytis šiomis kryptimis. O ar ji pajėgi tai daryti, kyla didelių abejonių. Tam reikalingi nemaži finansiniai ir žmogiškieji resursai. Deja, lyga šiandien jų generuoti negali.

– Neatmetate galimybės, kad po gegužės 3 d. toliau būsite A lygos prezidentas?

– Nežinau, tai turi nuspręsti klubai.

– Ko lyga šiandien labiausiai norėtų iš federacijos?

– Dabar lyga negali norėti nieko, nes yra niekas. Todėl visų pirma reikia tapti LFF nare, turėti atstovą vykdomajame komitete. Dabar klubų interesus niekas negina, nors jie yra pagrindinė ląstelė futbolo sandaroje. Vietoje to turime dešimt apskričių, kurioms labiau rūpi masinis, o ne profesionalus futbolas. Jeigu bus pakeisti LFF įstatai, eis kiti klausimai – transliacijos, finansiniai šaltiniai, lygos autonomiškumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)