Nutrūks Vilniaus „Žalgirio“ pergalių serija?

Kluptelėjęs antrajame ture, čempionas vėliau iškovojo tris pergales iš eilės ir šiuo metu yra ilgiausios jų serijos lygoje savininkas. Praėjusiame ture žalgiriečiai pademonstravo, kad laimėti gali ir pačiose sunkiausiose situacijose, aikštėje turėdami vienu žaidėju mažiau. Po tokio pasirodymo komandos fanai jau juokauja, kad dėl intrigos čempionate „Žalgiris“ turėtų žaisti tik su 9 starto žaidėjais, nes žaisdami pilnos sudėties vilniečiai titulą užsitikrinti gali ženkliai anksčiau laiko.

Tokias kalbas pritildyti ir šią seriją nutraukti yra pasiryžęs Kauno „Stumbras“, kol kas taškus renkantis sunkiai. Vos po kelių nesėkmingai susiklosčiusių čempionato rungtynių komandos treneris Mariano Barreto peržiūrėjo komandos tikslus, ir planuotą kovą dėl ketvirtosios vietos pakeitė į išlikimą A lygoje. Vis tik, praėjus penkiems turams, nuo išsvajotosios pozicijos turnyro lentelėje ją skiria tik 4 taškai, o juos kauniečiai jau pradėjo rinkti, iškovodami po vieną dvejose rungtynėse paeiliui. Tiesa, žaista prieš lentelės kaimynus, tačiau abejuose mačuose „Stumbras“ buvo geresnė komanda, o pralaimint tik Klaipėdos „Atlantui“ svečiuose nusileista be didesnės konkurencijos. Galima neabejoti, kovą jauniausia lygos ekipa čempionui savo aikštėje tikrai duos. O prie geros kovos nukrenta ir taškai.

Marijampolės „Sūduva“ vėl dovanos taškus svečiams?

Abi savo turimas pergales sūduviškiai surinko toli nuo Marijampolės ir savo sirgaliams namuose jos dar nėra padovanoję, visus tris sykius sužaisdami lygiosiomis ir priversdami trenerį Vladimirą Čeburiną savo vadovaujamą komandą pavadinti „dosnia“. Jei ne ši lygiųjų serija, tikėtina, kad pralaimėjimo čempionate dar nepatyrę suvalkiečiai šiuo metu karaliautų turnyro lentelės viršuje. Optimizmo prideda ir tai, kad praėjusiame ture pagaliau pirmuosius įvarčius pelnė ne gynybos linijos žaidėjai – vieta, kur „Sūduva“ turi galybę rezervo pergalėms.

Užbaigti labdaros taškų akcijas savo aikštėje „Sūduva“ tikėsis prieš lentelės dugne esantį „Kauno Žalgirį“. Žinant, kad praėjusiame ture traumą gavo ir galbūt negalės rungtyniauti vienintelių kauniečių įvarčių lygoje autorius Rokas Krušnauskas, o be jo kol kas vargstantis puolime laikinosios sostinės klubas dantų varžovui praktiškai neparodė, visas viltis svečiai visų pirma dės į Igno Deduros vedamą gynybos liniją. Veteranui sugrįžus į aikštę po traumos, išlaikyti „sausi“ vartai Kauno derbyje, be to, ją sustiprino ir patyręs legionierius iš Japonijos Yohei Iwasakis, debiutiniame mače buvęs matoma figūra. Kol kas „Kauno Žalgirio“ bastionai griuvo tik sykį Jonavoje, kitus tris mačus jie sudrebėdavo retai.

Verta atsižvelgti į tai, kad komandos pirmą kartą šiame sezone rungtyniaus ant natūralios vejos. Tai papildomas faktorius, prie kurio greičiau prisitaikiusi komanda gali tikėtis papildomo pranašumo kovoje dėl svarbių taškų.

Sustabdys Andrejų Paniukovą „Jonavos“ gynyba?

Rezultatyviausio lygos futbolininko sąskaitoje yra 5 taiklūs smūgiai per penkerias sužaistas rungtynes. Jei sezono pradžioje „Atlanto“ treneriai turėjo priekaištų rusui dėl jo fizinės kondicijos, tai praėjusiame ture rusas pagaliau sužaidė pilną mačą be keitimo, parodydamas, kad yra atgavęs tinkamą formą, todėl vartams grasinti gali visas 90 minučių. Tai – blogos naujienos visiems varžovams lygoje. Ir blogas signalas visų pirma „Jonavai“, kuri yra viena daugiausiai praleidžiančių komandų čempionate.

Būtent Aukštaitijos komandos gynybą yra sunkiausia prognozuoti. Ji gali nepraleisti įvarčio mače su „Trakais“, tačiau tapti pirmąja, kuriai įmušė iki tol tuščias „Kauno Žalgiris“. Žiūrint į A.Paniukovo rezultatus, kol kas galime įžvelgti dėsningumą – „Atlanto“ legionierius muša kas antrose rungtynėse, o praėjusiame ture jis buvo rezultatyvus. Tačiau šią seką turės patvirtinti jonaviškių gynėjai, prie kurių vartų paskutinėse rungtynėse siautė žalgirietis Elivelto. Ne paslaptis, kad A.Paniukovas turi identiškas baudėjo savybes ir gautas progas paprastai verčia įvarčiais, todėl Donato Vencevičiaus kariaunos laukia rimtas testas.

Ar nubus mieganti „Trakų“ puolimo linija?

Trys įvarčiai per penkerias rungtynes – „Trakų“ puolimo rezultatas, kuriuo sunku patikėti. Jei praėjusiame sezone nustebdavome, kai riteriams nepavykdavo pasižymėti, tai šiame čempionate kol kas vyrauja priešingi jausmai. Būtent nerealizuotos progos, kurių, tiesą sakant, sukuriama ne taip ir daug, yra pagrindinė priežastis, kodėl „Žalgiriui“ vėl mesti iššūkį kovoje dėl titulo planavę trakiškiai šiuo metu yra vos penktoje vietoje. Situacijai pagerinti komandos vadovai į komanda pakvietė pernai „Atlante“ rungtyniavusį Maksimą Maksimovą, kuris jau debiutinėse rungtynėse pasižymėjo tašką Klaipėdoje išplėšusiu įvarčiu.

Reanimuoti puolimą „Trakai“ tikėsis namų rungtynėse prieš Utenos „Utenį“, kurį praėjusiame ture pervažiavo „Sūduva“. Sprendimas toje dvikovoje pakeisti taktinę schemą aukštaičiams nepasiteisino. Tikėtina, kad komanda vėl grįš prie išsidėstymo, padėjusio įrašyti čempionui kol kas vienintelį pralaimėjimą čempionate. Riteriams verta atkreipti dėmesį ir į tai, kad „Utenis“ visose žaistose rungtynėse nepaliko aikštės be įvarčio, todėl drauge su „Žalgiriu“ mažiausiai praleidžiančiai ekipai lygoje reikės atkreipti dėmesį ne tik į puolimą, bet ir į gynybą, kuri atsipalaiduoti taip pat negalės.

2017 m. A lygos VI turas:

Balandžio 12 d. 17.00 „Jonava“ – „Atlantas“ (Jonavos dirbtinės dangos stadionas)
Balandžio 12 d. 18.00 „Stumbras“ – „Žalgiris“ (NFA stadionas)
Balandžio 13 d. 18.00 „Sūduva“ – „Kauno Žalgiris“ (Arvi arena)
Balandžio 13 d. 20.00 „Trakai“ – „Utenis“ (LFF stadionas)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)