Nauju prezidentu buvo pasiūlytas iki šiol vicepezidento pareigas ėjęs Linas Obcarskas. Tam vienbalsiai pritarta per visuotinį narių susirinkimą.

L. Obcarskas jaučia kolegų palaikymą ir turi planų sambo plėtrai

L. Obcarskas aktyviai dalyvavo federacijos veikloje, tačiau sprendimą tapti prezidentu priėmė viską apmąstęs ir sulaukęs palaikymo.

„Galvoti teko nemažai. Apsisprendimą lėmė sambo kolegų pasitikėjimas“, - savo sprendimo priežastį įvardijo L. Obcarskas.

Naujas LSF vadovas teigiamai įvertino buvusio prezidento veiklą.

„Rimti ir solidūs darbai. Sėkmingai vykdyti aukščiausio lygio sambo sporto renginiai, gerai organizuota veikla, aukšti sportininkų pasiekimai įvairių amžiaus grupių Europos ir pasaulio čempionatuose“, – pastarųjų metų rezultatus apžvelgė naujas LSF vadovas.

Naujai išrinktas prezidentas jau turi planų ir vizijų, kur reikėtų skirti daugiau dėmesio ir ką patobulinti.

„Reikalinga sambo plėtra tiek rajonuose, tiek miestuose. Taip pat reikia gerinti sporto šakos žinomumą per sporto visiems renginius su sambo technikos demonstravimo programa. Aktyviai dirbti su žiniasklaida, reikalingas mokomosios literatūros, taisyklių lietuvių kalba leidyba ir aukšto meistriškumo sportininkų motyvavimo programa“, – tobulintus dalykus atskleidė L. Obcarskas.

E. Rudą naujas vadovas pasirinko kaip LSF generalinį sekretorių.

„Puikus sambo reikalų išmanymas, sportiniai ryšiai, anglų ir rusų kalbų žinios, gebėjimas dirbti komandoje ir daug kitų teigiamų savybių“, – savo sprendimą pagrindė L. Obcarskas.

Pasitraukimo motyvai

E. Rudo nuomone, jau atėjo laikas naujam vadovui.

„Manau, kad 10 metų veiklos LSF lyderio poste yra ilgas laikotarpis pareikalavęs daug entuziazmo, laiko, užsispyrimo, pastangų ir energijos. Bet, mano nuomone, atėjo laikas, kai reikia naujų jėgų, jaunesnio entuziazmo, tuo labiau, kad mūsų federacijoje yra resursų, siekiant mūsų sporto šakos išsvajoto olimpinio statuso. Norėtųsi, kad pirmoj LSF prezidento dr. Pranciškaus Eigmino siekiai būtų tęsiami nemažinant tempo. To ir linkiu mūsų naujam prezidentui“, - pasitraukimo priežastis išskyrė buvęs LSF vadovas.

Veiklos apibendrinimas

Per šiuos metus Lietuvos sambo atstovai iškovojo ne vieną pergalę svarbiausiose čempionatuose ir išsiskyrė organizuotais turnyrais ir čempionatais Lietuvoje.

„Šis laikmetis buvo pažymėtas ir aukščiausio lygio Lietuvoje organizuojamomis varžybomis (Europos ir pasaulio čempionatais), aukštais sportiniais pasiekimais (triskart pasaulio, dukart Europos čempionas Sergejus Grečicho, kiekvienais metais visa eilė prizininkų Europos ir pasaulio čempionatuose). Komandų įskaitoje Lietuvos kovinio sambo rinktinė 2009 metų Europos čempionate iškovojo sidabro taurę ir dukart tapo pasaulio pirmenybių prizininke. Universiadoje prizininku tapo Žilvinas Zabarskas. Pirmose Europos žaidynėse Rūta Aksionova ir Radvilas Matukas pasipuošė bronzos medaliais. Tai jau įrašyta į sporto istoriją. Rokiškio krašto muziejuje atidaryta LSF pirmo prezidento P. Eigmino surinkta šios sporto šakos raidos Lietuvoje ekspozicija. Parengta sambo trenerių ir specialistų rengimo programa“, – veiklos dešimtmečio pagrindinius pasiekimus vardijo dabartinis LSF generalinis sekretorius E. Rudas.

Apie L. Obcarską

L. Obcarskas dabar yra UAB „Toltas“ direktorius, KTU sporto centro vyriausiasis treneris ir KTU mechatronikos instituto mokslo darbuotojas. L. Obcarskas yra 2015 metų pasaulio sambo meistrų čempionato prizininkas. Lietuvos sambo taurės varžybose su KTU komanda (+100 kg svorio kategorijoje) du kartus tapo vicečempionu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)