IAAF patenkino septynių rusų lengvaatlečių prašymus startuoti tarptautinėse varžybose. Tai – Ilija Mudrovas (šuoliai su kartimi), Sergejus Šubenkovas (barjerinis bėgimas), Sergejus Širobokovas (sportinis ėjimas), Danilas Cyplakovas (šuoliai į aukštį), Olga Mulina (šuoliai su kartimi), Jana Smerdova (sportinis ėjimas) ir Marija Lasickienė (buvusi Kučina).

Tikėtina, kad aukščiausio rango varžybose matysime dvi lietuviškas pavardes – Airinės Palšytės ir Marijos Lasickienės. Apie rusės pavardės keitimo istoriją DELFI rašė anksčiau.

Šiais metais IAAF patenkino 10 Rusijos sportininkų prašymus, 17 buvo atmesta. Individualius prašymus startuoti tarptautinėse varžybose padavė per 80 Rusijos lengvaatlečių.

Praėjusių metų gruodį leidimus gavo šuolininkė į tolį Darija Klišina ir bėgikė Julija Stepanova, o šių metų vasarį – Andželika Sidorova (šuoliai su kartimi), Kristina Sivkova (sprintas) ir Aleksejus Sokirskis (kūjo metimas).

IAAF vasario 6 dieną paliko galioti Rusijos lengvosios atletikos federacijos diskvalifikaciją.

„Dėkoju už darbą dopingo tyrimų komisijai. Šiame procese negali būti jokių laiko apribojimų – norime apsaugoti švarų sportą ir reabilituoti varžybų gerą vardą“, – kalbėjo IAAF prezidentas Sebastianas Coe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)