Abu Europos futbolo gigantai gerai pažįstami vienas kitam – tarpusavyje iki šiol žaidė 7 kartus. Veikiausiai labiausiai abiem įstrigo 2015 metų Čempionų lygos finalas Berlyne, kur „Barcelona“ įveikė „Juventus“ 3:1.

„Juventus“ savo stadione jaučiasi tarsi tvirtovėje – nepralaimėjo net 21 tarptautinių rungtynių. Turino ekipos garbę gina buvęs ilgametis „Barcelonos“ gynėjas Dani Alvesas. Jis į Italiją persikėlė 2016 metų vasarą.

Abi komandos paruošusios aštriausius savo ginklus, visgi katalonai žais be vieno svarbaus žaidėjo – suspenduoto Sergio Busquetso.

„Juventus“ pirmauja Italijos čempionate, kuriame 6 taškais lenkia „Roma“ futbolininkus. Tuo metu „Barca“ praėjusiame Ispanijos pirmenybių ture 0:2 sensacingai nusileido „Malaga“ komandai ir dabar nuo pirmaujančio „Real“ atsilieka 3 taškais. Be to, Katalonijos ekipa žaidė vienu maču daugiau.

„Barcelona“ šį sezoną įvairiuose frontuose silpnokai rungtyniauja svečiuose. Ji varžovų aikštėje laimėjo 15 kartų, 4 dvikovas baigė taikiai ir net 6-iose patyrė nesėkmes. „Barca“ turi nemažai nuostolių. Dėl diskvalifikacijos aikštėje nepasirodys Sergio Busquetsas, traumuoti Arda Turanas, Rafinha ir Aleixas Vidalis.

„Juventus“ aštuntfinalyje bendru rezultatu 3:0 pranoko „Porto“ futbolininkus, o Katalonijos klubas neįtikėtinai išsigelbėjo akistatoje su Paryžiaus „Saint-Germain“. Luiso Enrique‘s auklėtiniai išvykoje pralaimėjo 0:4, o namie priešininkus nušlavė 6:1.

Rungtynėms Turine teisėjaus Szymonas Marciniakas iš Lenkijos. Atsakomąsias rungtynes komandos žais balandžio 19 dieną Barselonoje.

Galimos starto sudėtys:

Barcelona“: Ter Stegenas, Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba; Rakitičius, Mascherano, Iniesta, Messi, Luisas Suarezas, Neymaras (traumuoti Rafinha, Aleixas Vidalis ir Arda Turanas, suspenduotas – S. Busquetsas).

Juventus“: Buffonas, Dani Alvesas, Bonucci, Chiellini, Alexas Sandro, Pjaničius, Khedira, Cuadrado, Dybala, Mandžukičius, Higuainas (traumuotas – Pjaca).

Komentarai:

Luisas Enrique, „Barcelona“ treneris:

„Stengsimės laimėti, kai darome visuomet. Sergio Busquetsas yra kertinis žaidėjas, tačiau diskvalifikacija yra normalus dalykas ir turime būti pasirengę pakeisti jį geriausiu būdu.“

Javieras Mascherano, „Barcelona“ gynėjas:

„Nemanau, kad kerštas egzistuoja futbole. Yra galimybės, tačiau ne kerštas, nes negali susigrąžinti to, ką praradai. „Juventus“ nuo 2015 metų finalo pakeitė kelis žaidėjus, mes – taip pat. Stengsimės sužaisti geras rungtynes ir tikrai negalvosime apie mačą Berlyne.

Gonzalo Higuainas ir Paulo Dybala yra du puikūs čempionai. Žinau jų įgūdžius, nes žaidžiu su jais nacionalinėje ekipoje. Individualiomis pastangomis jie gali pakeisti rungtynių rezultatą. Man pačiam naesvarbu, ar žaisiu saugo, ar gynėjo pozicijoje.“

#UCL matchday.@FCBarcelona get to work... 💪

Team news & updates ➡️ https://t.co/ri0A6cpx20 pic.twitter.com/zVSWqY8SjB— Champions League (@ChampionsLeague) April 11, 2017

Massimiliano Allegri, „Juventus“ treneris:

„Kai žaidi pirmas rungtynes namie, visuomet gražu nepralaimėti. Turime pamėginti pelnyti daugiau įvarčių nei varžovai. Negali tikėtis susitikti su „Barcelona“, dukart baigti lygiosiomis 0:0 ir laimėti 11 m baudinių loteriją.

Jei norime prasibrauti į kitą etapą, turime sužaisti dvi nuostabias rungtynes su trupučiu sėkmės. Galbūt „Barcelona“ pralaimėjo Ispanijos čempionato paskutines rungtynes, tačiau tokiose dvikovose kaip ši katalonai klaidų nedaro.“

Gianluigi Buffonas, „Juventus“ vartininkas ir kapitonas:

„Niekuomet nežiūrėjau finalo Berlyne vaizdo įrašo, tačiau prisiminimai mane nuteikia pozityviai. Dabar pridėjome du metus patirties ir esame visiškai kito mentaliteto komanda.

Kai komandoje yra tokie žaidėjai kaip Neymaras, Messi ir Suarezas, jų varžovams atsiranda daug bėdų – jiems patinka žaisti kartu, atlikti perdavimus, mėgautis žaidimu. Mano vaikai myli Messi ir Neymarą ir esu laimingas, nes jie turi gerą skonį.

Ar šie metai „Juventus“? Visą 22 metų karjerą galvojau, kad tai mano metai, tačiau visuomet klydau.“

Tvarkaraštis:

Balandžio 11 diena

21.35 val. „Juventus“ – „Barcelona“ (www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai).

21.35 val. „Borussia“ – „Monaco“ (www.viaplay.lt ir TV6; tiesiogiai).

23.45 val. „Borussia“ – „Monaco“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)