Lietuvos vyrų skvošo rinktinė sėkmingai sužaidė rungtynes su Rusijos rinktine ir nugalėjo rezultatu 3:1. C grupėje pirmą vietą iškovojo Jersey komanda, antrą – Estija, trečią – Graikija.

Bendroje varžybų lentelėje ir kovoje dėl 9-14 vietų Lietuvos komanda liko 13-a ir pralaimėjo kovą prieš „Isle of Man“ ekipą. Dalyviai buvo suskirstyti į keturias grupes po 3-4 komandas. Pirmą vietą vyrų ekipoje iškovojo Slovakijos rinktinė, moterų – Malta.

Lietuvos skvošo asociacijos prezidento ir trenerio Manto Kočiūno teigimu, čempionatas buvo dalinai sėkmingas.

„Nors patekome į ganėtinai sunkią grupę pavyko patampyti nervus tiek estams, tiek graikams, kurie buvo laikyti dvikovos favoritais. Ypatingai nesėkmingai susiklostė susitikimas su graikais, du mūsų žaidėjai pralaimėjo tik paskutinėmis minutėmis, kas neleido komandai užimti aukštesnės vietos grupėje. Čempionatas buvo aukšto lygio, komandos gana panašaus pajėgumo, išskyrus dvi finalininkes Lenkiją ir Slovakiją. Šios komandos kitais metais keliauja į aukštesnį divizioną. Džiaugiamės, kad pavyko įveikti Rusijos komandą, kurios iki šiol dar nebuvo pavykę nugalėti. 2018 metais šis turnyras vyks Rygoje, tikimės iki to laiko sustiprinti savo sudėtį pajėgiausiais žaidėjais ir kitais metais kovoti dėl aukštesnių vietų.“

Primename, kad šiais metais Europos skvošo komandų čempionato 3-iame divizione dalyvavo 14 vyrų ir 7 moterų ekipos. Čempionate rungėsi virš 100 dalyvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)