Po šio mačo Lietuvos rinktinė išsiveržė į priekį 2-1.

Lietuvos tenisininkai atliko keturis neatremiamus padavimus, o varžovai - du. Susitikimas buvo kelis kartus nutrauktas dėl lietaus.

Pirmame vienetų susitikime lietuvis Tadas Babelis (1334-a pasaulio raketė) 3:6, 2:6, 0:6 pralaimėjo varžovų lyderiui N. Basilašviliui (60), o antrame L. Grigelis (249) 6:3, 6:2, 6:2 nugalėjo antrą Gruzijos komandos raketę G. Civadzę (862).

Pirmi du susitikimo setai klostėsi pagal vienodą scenarijų. Abiejų setų pradžiose laimėję varžovų padavimus, lietuviai užtikrintai išlaikė savo pranašumą. Lemiamu mačo epizodu tapo aštuntas trečio seto geimus, kurio metu lietuviai laimėjo G. Civadzės padavimą.

Šis laimėjimas leido lietuviams išsiveržti į priekį dvikovoje su Gruzijos rinktine. Iki galutinės pergalės Rimvydo Mugevičiaus vedinai Lietuvos rinktinei trūksta vieno taško.

Sekmadienį bus žaidžiami dar du vienetų susitikimai.

Pirmas sekmadienį tašką iškovoti turės galimybę Lietuvos rinktinės lyderis L. Grigelis. Jo dvikova su N. Basilašviliu prasidės 11 val. Lietuvos laiku. Jei prireiks, lemiamoje akistatoje turėtų susikauti G. Civadzė ir T. Babelis.

Pergalę iškovojusi komanda rugsėjo mėnesį dėl patekimo į pirmą Deviso taurės varžybų grupę žais su Švedijos arba Turkijos tenisininkais.