Britas vieną trasos ratą iš 13-os greičiausiai įveikė per 1 min. 31,678 sek. Jis aplenkė antrą vietą užėmusį „Ferrari“ komandos atstovą vokietį Sebastianą Vettelį (1.31,864; +0,186 sek.; 15 ratų) ir kitą „Mercedes“ ekipos pilotą suomį Valtterį Bottas (1.31,865; +0,187; 14).

Kvalifikacijos rezultatai:

Nepaisant klaidos trasoje, L. Hamiltonas į priekį įsiveržė trečios važiavimų dalies pradžioje ir tuo metu beveik 0,2 sek. lenkė S. Vettelį. Važiavimams artėjant prie pabaigos, britas įveikė dar vieną greitą ratą ir artimiausią varžovą aplenkęs 0,186 sek. iškovojo „pole“ poziciją.

S. Vettelis paskutiniu bandymu bandė pakilti į pirmą vietą, bet vokietis važiavimų pabaigoje buvo nepakankamai greitas pirmame trasos sektoriuje, tad turėjo pasitenkinti antra vieta.

Kvalifikacijos pabaigoje trumpam į antrą vietą buvo pakilęs kitas „Mercedes“ ekipos pilotas V. Bottas. Suomį vėliau vos 0,001 sek. aplenkė minėtas S. Vettelis.

Paskutinėje kvalifikacijos dalyje slystančiu bolido priekiu skundėsi Kimi Raikkonenas. Beveik puse sekundės nuo „pole“ poziciją iškovojusio L. Hamiltono atsilikęs suomis turėjo pasitenkinti ketvirta vieta. O daugiau nei sekunde atsilikęs „Red Bull“ atstovas Danielis Ricciardo užbaigė greičiausiųjų penketuką.

Geru pasirodymu gali pasidžiaugti „Renault“ pilotas Nico Hulkenbergas, iškovojęs septintą starto poziciją.

Nors Lance‘ui Strollui ir nepavyko greičiu pranokti komandos draugo Felipe Massos, čempionato naujokas Kinijoje vykusioje kvalifikacijoje iškovojo dešimtą poziciją.

Kvalifikacijoje nepasisekė „Sauber“ ekipos pilotui Antonio Giovinazzi. Italas, užfiksavęs penkioliktą rezultatą, pirmos važiavimų dalies pabaigoje nesuvaldė bolido ir trenkėsi į apsauginę sieną. Automobilį sudaužęs sportininkas buvo priverstas pasitraukti iš tolesnių važiavimų.

Su variklio problemomis susidūręs Maxas Verstappenas sekmadienio lenktynes turės pradėti tik iš devynioliktos pozicijos.

Teisėjai gali nubausti Romainą Grosjeaną ir Jolyoną Palmerį už tai, jog pastarieji du sportininkai nepakankamai sulėtino tempą tuo metu, kai trasoje buvo mojuojama geltonomis vėliavomis.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)