O visame pasaulyje tuščia trasa buvo transliuojama tiesiogiai per įvairius TV kanalus. Tiesa, formaliai sesijos laikas buvo skaičiuojamas. Lenktynininkai trasoje važiavo vos 20 min., o geriausias laikas įskaitytas olandui Maxui Verstapenui („Red Bull Racing“) — 1:50,491. Antras buvo brazilas Felipe Massa („Williams“, +1,595 sek.)

Netrukus lenktynių teisėjai pranešė, kad dėl rūko pirmos medicinos pagalbos sraigtasparnis negali kilti į orą ir nusileisti aikštelėje prie ligoninės, todėl F-1 automobiliams išriedėti į trasą yra nesaugu ir draudžiama.

Įdomiausia tai, kad šį pranešimą iliustravo TV sraigtasparnio filmuoti vaizdai virš Šanchajaus lenktynių trasos.

Komiškai atrodė ir Lewiso Hamiltono improvizuota reklamos akcija, kai jis dalino kepurėles su savo autografu žiūrovams. Kiti pilotai akivaizdžiai nuobodžiavo, o publika gailėjo veltui išleistų pinigų už bilietus.

Žinoma, „Formulės-1“ lenktynininkų ir žiūrovų saugumas yra svarbiausias dalykas, tačiau juk galima sužeistuosius (jei tokių būtų) į ligonines gabenti ir antžeminiu transportu.

Kinijos GP etapo kvalifikacija numatyta šeštadienį. Jos pradžia 10.00 val. Lietuvos laiku. Prieš tai nuo 7.00 val. turėtų būti surengta trečia laisva treniruotė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)