Klubo atstovai DELFI patvirtino, kad „Žalgiris“ nuo šiol turės savo himną, kurį sukūrė repo atlikėjas Andrius Glušakovas-Pushaz. Pirmą kartą Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione jis nuskambėti turėtų balandžio pabaigoje.

Šią savaitę Vilniuje buvo filmuojamas kūrinio vaizdo klipas, kuriame reperis pasirodys po naktinę sostinę vaikštinėjantis su miesto simboliu vilku.

Anot atlikėjo, klipe jis nori atskleisti didingą futbolo klubo istoriją, dabartį ir Vilniaus grožį.

„Tai nebus tradicinis repo klipas. Aš noriu parodyti, kad kiekvienas vilnietis gali didžiuotis „Žalgiriu“, jo pergalėmis. Klipe susipins senovė, tradicijos bei Vilniaus dabartis. Nepamirštame ir pagrindinio Vilniaus akcento – vilko, bus šiek tiek magijos ir paslapties“, – kalbėjo A. Glušakovas-Pushaz.

Oficialaus himno „Žalgiris“ dar neturėjo. Bet neoficialiai juo buvo tapusi žalgiriečiams dedikuota Panevėžio ansamblio „Vaivorykštė“ daina „Skrieja kamuolys“, sukurta 1985-aisiais.

Po „Žalgirio“ rungtynių per garsiakalbius LFF stadione kamuolys skriedavo ir pastaraisiais metais.

Nors jaunesnės kartos sirgaliams „Vaivorykštė“ skamba neįprastai, tą patį galima pasakyti ir apie garsiausius klubų himnus, sukurtus praėjusiame amžiuje. „Cant Del Barca“ ar „Glory Glory Man United“ turbūt nepavadinsi modernia muzika, bet milijonams aistruolių šie kūriniai – šventi.

„Barcelona“ klubo himnas „Cant Del Barca“

„Liverpool“ klubo himnas „You'll Never Walk Alone“

„Manchester United“ klubo himnas „Glory Glory Man United“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)