Organizatoriai tiki, kad tai taps puikiu būdu suvienyti po pasaulį išsibarsčiusius lietuvius ir per meilę bėgimui, aktyviam laisvalaikiui juos suburti ir suvienyti.

„Ši mintis nėra nauja. Dar nuo pirmojo „Kauno maratono“ 2013 metais toks bėgimas vyksta San Franciske bei Portlande. Vietinės bendruomenės nariai, kurie užsiregistravo į renginį, bet negalėjo parvykti, tiesiog bėgo savo miestuose, o mes jiems nusiuntėme medalius. Kas metai tokių dalyvių San Franciske vis daugėjo. Taip ir gimė ši tradicija, kuri tikimės šiemet pasklis po visą pasaulį“, - apie nuotolinių bėgimų idėją pasakojo „Citadele Kauno maratonas“ iniciatorius Algirdas Pukis.

Ieško ambasadorių

Norint suorganizuoti daugiau bėgimų užsienyje, renginio organizatoriai ieško ambasadorių, kurie prisijungtų prie komandos, suburtų bendruomenę ir pasirūpintų sklandžiu „Kauno maratono“ nuotolinio bėgimo surengimu. Visų dalyvių laukia oficialūs renginio medaliai. Į juos registruotis bus galima oficialioje renginio interneto svetainėje.

Šiuo metu jau aišku, kad bėgimai vyks San Franciske, Čikagoje, Dubline, Londone, Didžiosios Britanijos Bostone, Berlyne, Sidnėjuje, Las Palmas, Malijorkoje bei Kipro miestuose Limasolyje bei Ayia Napa. Sąrašas aktyviai pildosi. Organizatoriai kviečia visus norinčius surengti „Citadele Kauno maratonas“ bėgimą savo mieste, drąsiai kreiptis.

Kauno maratono bėgimas

Kiek ir kokios distancijos bus organizuojamos, priklauso nuo miesto ambasadorių ir dalyvių poreikių. Štai San Francisko nuotoliniame bėgime galima dalyvauti visose distancijose, kaip ir Kaune. Nuo maratono iki trumpų vaikų bėgimo.

„Kaip ir kiekvienam renginiui, kuo daugiau darbo įdėsi, tuo smagesnis renginys gausis. Turime patirties bėgiodami patys, tad jaučiame, kaip turi atrodyti bėgimo renginys bendruomenei, kad smagu būtų.

Suregistruojame, išmatuojame ir parenkame trasas, suplanuojame tiksliai laiką. Norime, kad bėgimas nesukeltų daug streso, bet kartu ir išlaikytų oficialumą. Starto laikas nei sekunde neatidedamas, suplanuota taip, kad ilgų distancijų bėgikai išbėgtų anksčiau, trumpų vėliau, kad visi maždaug tuo pačiu metu parbėgtų“, - patirtimi dalinosi San Franciske gyvenanti ir nuotolinį renginį organizuojanti kaunietė Virgilija Tali.

Tikisi suburti bendruomenes

Pasak V. Tali „Kauno maratonas“ tapo svarbiu San Franciscko bendruomenės renginiu, kuris suburia lietuvius vasarą su bendru tikslu. Žinojimas, kad toks pat bėgimas vyksta Kaune, papildomai motyvuoja vietinius lietuvius dalyvauti. Renginyje bėga ir lietuviškos mokyklos „Genys“ vaikai su tėvais. Prie renginio prisijungia ir lietuvių antrosios pusės, ar net bėgikai iš Latvijos ir Estijos.

„Kauno maratonas“ renginio ambasadoriumi tapti šiemet pasiryžo ir daugkartinis „Citadele Kauno maratonas“ dalyvis Ruslanas Seitkalijevas. Jis organizuoja nuotolinį bėgimą Bostone, Didžiojoje Britanijoje.

„Kauno maratone du kartus pagerinau savo asmeninius rekordus. Renginys man patinka dėl savo auros. Ambasadoriumi tapti paskatino noras suburti Bostono lietuvaičius sveikai praleisti sekmadienio rytą kartu. Visgi tai ir puiki proga žmonėms išeivijoje pasijausti arčiau namų, pabūti drauge, sveikai pakonkuruoti ir dar sulaukti lauktuvių iš Lietuvos“, - pasakojo 5 metus Bostone gyvenantis bėgimo entuziastas.

„Kauno maratono“ organizatoriai jau planuoja, kad renginio metu Kaune didžiajame ekrane bus galima tiesiogiai matyti vaizdus iš bėgimų kitose šalyse ar stebėti jų įrašus, nuotraukas.
Bėgimo šventė Kaune – jau penktą kartą

„Kauno maratonas“ širdyje – Kauno centre ir rotušės aikštėje šiemet tikimasi sulaukti apie 7 tūkst. dalyvių.

„Po 2016 metų renginio sulaukėme Europos atletikos federacijos aukščiausio saugumo įvertinimo – 5 žvaigždučių ženklo. Tampame vis labiau matomi užsienio bėgikų bendruomenėje, taip pat ir mėgstami mėgėjų bėgikų. Su naujais rėmėjais galėsime dar aukščiau kelti kartelę“, - pasakojo A. Pukis.

Renginio ilgoji trasa yra išmatuota ir sertifikuota Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) bei Tarptautinės maratonų ir ilgųjų distancijų bėgimo asociacijos (AIMS) kaip atitinkanti tarptautinius standartus ir joje galima siekti net pasaulio rekordo. Renginys taip pat įtrauktas ir į „Kaunas kultūros sostinė 2022“ programą.

Viso pasaulio bėgikai „Kauno maratonas“ dalyvaus birželio 11 dieną. Sportininkai rungsis maratono, pusmaratonio, 10 km, 5 km, „PRISMA“ šeimų bėgimo 1,5 km distancijose. Visų dalyvių laukia išskirtiniai medaliai. Renginio metu paaiškės Lietuvos maratono čempionato nugalėtojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją