Abu įvarčius žalgiriečiams, kurie jau nuo 20-os min. po vartininko Armanto Vitkausko išvarymo iš aikštės liko dešimtyje, pelnė brazilas Elivelto 57-ą ir 65-ą min. Santykį jonaviečiai sušvelnino tik pačioje dvikovos pabaigoje – 90+4 min., kai pasižymėjo gruzinas Davidas Makaradzė.

Daugiausiai įvarčių (10) lygoje įmušusi „Jonava“ patyrė pirmą pralaimėjimą čempionate, bet turi 6-is taškus ir išsaugojo trečią poziciją.

Rezultatas:

„Žalgiris“ 2 – 1 „Jonava“

57' Elivelto [1 - 0]
65' Elivelto [2 - 0]
90+4' David Makaradzė [2 - 1]

20' Armantas Vitkauskas („Žalgiris“) – raudona kortelė

4–ą minutę jonaviečiai surengė kontrataką ir atliko pirmą smūgį į vartų plotą. Maksimas Marusičius prasiveržė arčiau vartų, kamuolys atiteko Tautvydui Eliošiui, kuris nuo 16-os metrų linijos mušė į Armantą Vitkauską.

Vilniečiai tuoj pat atsakė savo ataka. Po įžaisto baudos smūgio iš toli pažeme smūgiavo Donovanas Slijngardas, bet kamuolys skriejo pro šalį.

13–ą minutę prie svečių vartų standartinės situacijos metu vėl kilo pavojus. Mantas Kuklys perdavė kamuolį į baudos aikštelę, o nuo oponento atitrūkęs Mamadou Mbodjis mušė kiek netiksliai.

Intriga prasidėjo 20–ą minutę, kai A. Vitkauskas už baudos aikštelės ribų sužaidė ranka ir teisėjas jam parodė raudoną kortelę. Tuomet Bahrudiną Atajičių pakeitė Saulius Klevinskas.

Žalgiriečių netikėtai susiklosčiusi situacija iš vėžių neišmušė ir jie toliau kontroliavo kamuolį. Vilniečiai surengė gražią ataką dešiniu kraštu, bet Egidijaus Vaitkūno perdavimas link Elivelto buvo kiek per stiprus.

35–ą minutę aikštės šeimininkai turėjo puikią progą, kai po Martyno Dapkaus klaidos Elivelto perėmė kamuolį, įsiveržė į baudos aikštelę ir stipriai smūgiavo. Kamuolys skriejo visiškai greta virpsto.

Netrukus prieš save geltoną kortelę išvydo Georgas Freidgeimas.

44–ą minutę M. Kuklio perdavimą sugavo Karolis Salikas.

Prieš pat pertrauką jonaviečiai atsakė pavojinga kontrataka. Andrejus Čuchlejus baudos aikštelėje surado M. Marusičių, kurio smūgis iš arti buvo blokuotas.

Po pirmo kėlinio švieslentėje degė du nuliai.

Iš rūbinių grįžę aikštės šeimininkai toliau kūrė momentus. Po kilusio susistumdymo netrukus buvo įspėtas K. Andričius ir Tomas Salamanavičius.

57–ą minutę žalgiriečiai išsiveržė į priekį. Elivelto laiku sulaukė Vytauto Lukšos perdavimo ir smūgiu vienu lietimu nuginklavo K. Saliką.

Tuoj pat rezultatyvaus perdavimo autorių V. Lukšą pakeitė Matija Ljujičius. Iš toli M. Dapkaus spirtą kamuolį sugavo S. Klevinskas.

Čempionai padvigubino rezultatą. 65–ą minutę Elivelto apsikeitė perdavimais su M. Kukliu ir iš arti dar kartą nuginklavo Jonavos ekipos vartininką.

Du smūgius atliko varžovų ekipoje po keitimo pasirodęs Klaudijus Upstas. Pirmame epizode komandą išgelbėjo S. Klevinskas, o antrame jonavietis mušė virš vartų.

80–ą minutę už pražangą prieš Elivelto buvo įspėtas A. Čuchlejus. Netrukus vietoje K. Andričiaus ant žaliosios vejos žengė po traumos atsitiesęs Darvydas Šernas.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, rezultatą tiksliu smūgiu pažeme sušvelnino varžovų komandos saugas D. Makaradzė. Vis tik, laiko išsigelbėti „Jonavai“ neužteko. Dvikova baigėsi aikštės šeimininkų pergale 2:1.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris54016:312
2.Atlantas52217:48
3.Jonava513110:86
4.Sūduva41306:56
5.Trakai51313:36
6.Utenis31203:25
7.Stumbras50233:82
8.Kauno Žalgiris40132:71