Vyrų čempionato finale laukiama intriguojanti kova tarp „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ ir Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ komandų.

Šiame sezone abi komandos jau iškovojo po vieną trofėjų – vilniečiai laimėjo Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Supertaurę, o šiauliečiai atsirevanšavo kovoje dėl LTF Didžiosios taurės. Tai tik dar labiau didina intrigą šioje poroje.

„Nemanau, kad bus gražios ir lengvos rungtynes, laukia sunki kova kaip ir ankstesnėse akistatose. Kovosime ir sieksime pergalingai užbaigti sezoną. Turime keletą traumelių, bet tikiuosi, kad visi žaidėjai iki savaitgalio atsigaus. Abi komandos viena kitą gerai pažįsta, todėl jokių staigmenų nebus. Nugalėtoją lems priėmimų-padavimų kokybė ir neišprovokuotų klaidų skaičius“, – sakė Vilniaus komandos treneris Vasilijus Burakinskis.

Šiaulių ekipa savaitgalį turės pranašumą – savų sirgalių palaikymą.

„Žaisime Šiauliuose, o tai reiškia, kad turėsime didesnį sirgalių palaikymą. Komanda ruošiasi ir tikimės pergalės. Tinklininkai yra geroje formoje, tik Paulius Misiukevičius jaučia nugaros skausmus. Finale nugalės tie, kurie darys mažiau klaidų, žais kovingiau ir kuriuos lydės sėkmė“, – teigė šiauliečių treneris Modestas Strockis.

Ne mažiau intriguojanti kova vyks ir dėl bronzos medalių. Galingai Lietuvos čempionato reguliariame sezone žaidęs Kelmės „Etovis“ susikaus su jauna, bet ambicinga Raseinių „Norvelita“.

„Iš šio savaitgalio tikimės medalių ir patrauklaus žaidimo, taip pat didžiulės šventės visai mūsų tinklinio bendruomenei. Ruoštis sekasi neblogai. Po pusfinalio pailsėjome, išleidome visas blogas emocijas ir pailsėjome, kad šiek tiek pasiilgtume tinklinio. Analizuojame varžovus, tobuliname savo žaidimo komponentus, ypač užtvarą ir gynybą. Visi žaidėjai, išskyrus Aurimą Dyglį, yra sveiki ir pasiruošę kovai dėl bronzos, – mintimis dalinosi „Norvelitos“ treneris Robertas Nekrašas. – Mes esame poros autsaideriai, todėl galbūt mūsų neslėgs tokia didelė įtampa, kaip varžovų, bet viską lems didesnis noras ir didžiulė aistra. Kadangi šį sezoną Kelmės ekipos dar nesame nugalėję, būtų smagu duoti jiems gerą kovą, kad sirgaliams mūsų dvikova būtų įdomi bei atkakli“.

Tuo tarpu „Etovio“ treneris Ramūnas Barauskis nemano, kad jo auklėtiniai yra šios poros favoritai.

„Mūsų komandoje sezono pabaigoje yra keletas mini traumų, nes turime nemažai vyresnio amžiaus žaidėjų. Problemų su sveikata yra, bet tikimės pademonstruoti savo charakterį ir nedidelės traumos didelės įtakos žaidimui neturės, – kalbėjo R. Barauskis. – Varžovai yra jauni, ambicingi ir labai trokštantys medalių, bet tikimės, kad pavyks juos nuraminti. Favoritais savęs nelaikome, nes reguliarusis sezonas yra viena, o atkrintamosios varžybos – visai kita. Kovojant dėl galutinių vietų favoritų jau nebėra. Laukia dvi rungtynės, kurios gali pasisukti bet kokia linkme“.

Lietuvos čempionatų finaluose yra žaidžiama iki dviejų pergalių. Jei antrąją varžybų dieną rezultatas tampa lygus 1-1, tuomet iškart yra žaidžiamas auksinis setas.

Lietuvos čempionatų finalų laikai

Šeštadienis

11:00 val. Alytaus „Prekyba-Parama“ – Vilniaus „SM Tauras-Claire-VTC“ (moterys, dėl 3 vietos)
13:00 val. Raseinių „Norvelita“ – Kelmės „Etovis“ (vyrai, dėl 3 vietos)
15:00 val. Jonavos „Achema-KKSC' – „Kaunas-ASU“ (moterų finalas)
17:00 val. „Vilniaus kolegija-Flamingo Volley“ – Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ (vyrų finalas)

Sekmadienis

10:00 val. Vilniaus „SM Tauras-Claire-VTC“ – Alytaus „Prekyba-Parama“
12:00 val. Kelmės „Etovis“ – Raseinių „Norvelita“
14:00 val. „Kaunas-ASU“ – Jonavos „Achema-KKSC“
16:00 val. Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ – „Vilniaus kolegija-Flamingo Volley“
18:30 val. Apdovanojimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)