Svečiai drauge su rinktinės žaidėjais ne tik tobulino paplūdimio futbolo technikos elementus ir įvairius derinius, bet ir ant smėlio sužaidė improvizuotas draugiškas rungtynes, kuriose, į pagalbą pasikvietę vaikų paplūdimio futbolo trenerį iš Brazilijos Alaną Mirandą Leite ir Vilniaus pirmenybių komandų peržiūroje dalyvavusį meksikietį, moterų futbolo trenerį Ulissesą Perezą, metė iššūkį Lietuvos rinktinei.

Rungtynes minimaliu rezultatu 1:0 laimėjo lietuviai.

„Labai įdomūs žaidėjai. Iš karto buvo matyti, kad jie yra labai techniški, todėl priprasti prie paplūdimio futbolo specifikos jiems buvo nesudėtinga. Tiesa, futbolininkams tai buvo pirmas bandymas žaisti ant smėlio, todėl pradžioje jie dar bandė varytis kamuolį, o tai daryti nėra rekomenduojama. Tačiau, paaiškinus, kad reikia stengtis kuo dažniau kelti kamuolį „į orą“, jiems viskas sekėsi kuo puikiausiai“, – treniruotės svečių iš „Stumbro“ komandos pasirodymą teigiamai įvertino rinktinės vyriausiasis treneris Nerijus Budraitis.

Pasak paplūdimio futbolo specialisto, abu šiuos rinktinės treniruotę paįvairinusius žaidėjus neabejotinai kviestų ginti nacionalines spalvas, jei jie turėtų Lietuvos pilietybę.

Patys „Stumbro“ futbolininkai, išgirdę apie pasiūlymą atstovauti Lietuvai žaidžiant paplūdimo futbolą, šypsodamiesi teigė, kad apie tai tikrai negalvoja ir šiuo metu visą savo dėmesį skiria karjerai didžiajam futbolui, tačiau liko patenkinti apsilankę „Smėlio arenoje“ ir išbandę savo galimybes paplūdimio futbolo treniruotėje.

„Labai patiko. Šiek tiek prireikė laiko priprasti prie kitokio futbolo, kurį žaisti yra labai smagu, bet tuo pačiu atima ir daug jėgų. Galbūt, jei savaitės viduryje nebūtume žaidę A lygos rungtynių, tų jėgų turėčiau daugiau“, – gerų emocijų nestokojo įvarčiu į Utenos „Utenio“ vartus stipriausiame šalies futbolo čempionate debiutavęs N. Boucharebas.

Jam antrino ir puikius kamuolio žongliravimo įgūdžius demonstravęs jo tautietis A. Kore'as. „Stumbro“ puolėjo teigimu, jis yra stebėjęs paplūdimio futbolo profesionalų žaidimą, tačiau su šia futbolo šaka tiesiogiai susidūręs nebuvo.

„Teko stebėti keletą aukščiausio lygio rungtynių. Tiesa sakant, galvojau, kad žaisti yra kiek paprasčiau, tačiau iki šiol paplūdimyje žaisti nebandžiau. Bet po šios treniruotės tikrai norėsiu pažaisti dažniau ir bent atostogų metu nuvykęs į šiltesnius kraštus tikrai prisiminsiu šiandien gautas pamokas“, – šypsojosi ne kartą tiek treniruotės, tiek rungtynių metu efektingai per save į vartus smūgiavęs A. Kore'as.

A lygos futbolininkų apsilankymas paplūdimio futbolo rinktinės treniruotėje nebus vienkartinis. Ateityje tikimasi sulaukti ir kitų klubų atstovų.

Vilniaus paplūdimio futbolo pirmenybėse prasidėjo medalių dalybos
Po rinktinės treniruotės savaitgalį tęsėsi Vilniaus paplūdimio futbolo pirmenybės KIA taurei laimėti. Pasibaigus reguliariam etapui, komandos pagal savo užimamas vietas buvo padalintos į du pogrupius, o savo sudėtis galėjo papildyti naujais žaidėjais, atsidarius transferų langui.

Dėl pirmenybių apdovanojimų kovojančio A pogrupio komandų kovos buvo labai atkaklios. Garsių šalies futbolo veteranų atstovaujami „Rings“ antrą sykį sezone palaužė „Nerealo“ jaunimą. Didžiąją dalį rungtynių jis neleido atitrūkti savo žymiai labiau patyrusiems varžovams, tačiau po puikių G. Mikulėno, R. Radavičiaus ir E. Berštos įvarčių mačo pabaigoje „Rings“ šventė pirmą pergalę antrame etape – 7:6.

Antrose pogrupio rungtynėse sensaciją pateikė „Audra“, sugebėdama patiesti į auksą nusitaikiusį „Igol“, kuriame rungtyniauja dalis Lietuvos paplūdimio rinktinės atstovų. Pradžia pastarajai komandai nieko blogo nežadėjo, dar pirmame kėlinuke ji susikrovė solidžią keturių įvarčių persvarą. Tačiau paskutiniu momentu į stipriausiųjų ketvertą patekusi „Audra“ netrukus atsilikimą sumažino perpus, o trečiame kėlinuke, greitai išlyginusi rezultatą, perėmė iniciatyvą ir, pasinaudojusi desperatiškais pasimetusių varžovų bandymais susigrąžinti pranašumą, mačo pabaigoje išplėšė kiek netikėtą pergalę – 8:7.

B pogrupyje principinių varžovų „Politechnikumo“ ir „Imperialo“ akistata baigėsi minimalia pirmos ekipos pergale 5:4. Abi komandos sudėtis papildė naujais nariais, todėl rungtynės buvo labai atkaklios ir permainingos. Trečiame kėlinuke „Politechnikumui“ pavyko atitrūkti poros įvarčių skirtumu, o išsigelbėti „Imperialas“ pritrūko ir laiko, ir jėgų.

Paskutinėse dienos rungtynėse sudėties nesurinkusiam „Granitui“ buvo užskaitytas techninis pralaimėjimas, pergalę į savo sąskaitą „Alfa“ įsirašė be kovos.

Turnyro lentelės (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

A pogrupis


1.Rings11009:63
2.Audra11008:73
3.Igol10017:80
4.Nerealas10016:90


B pogrupis

1. Alfa“ 1 1 0 0 5:0 3
2. Politechnikumas 1 1 0 0 5:4 3
3. Imperialas 1 0 0 1 4:5 0
4. Granitas 1 0 0 1 0:5 0

Kovas abiejuose pogrupiuose komandos tęs „Smėlio arenoje“ balandžio 7-ą d. (penktadienį) nuo 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)