Byla baigta vasario 6 dieną baudžiamuoju įsakymu, nes buhalterė pripažino savo kaltę, BNS sakė prokuratūros atstovė Elena Martinonienė. Apie šį sprendimą anksčiau nepranešta.

Pasak jos, „Hummel LT“ buhalterė nuteista dėl aplaidaus apskaitos tvarkymo.

„Buhalterei skirta bausmė siekia 798 eurus, bet kadangi byla baigta baudžiamuoju įsakymu, bausmė mažinama trečdaliu iki 532 eurų“, – teigė E. Martinonienė.

Lietuvoje parduotuves „Hummel“ valdo bendrovė „V. Butkevičius ir kompanija“.

„Hummel“ parduoda Lietuvos futbolo federacijai sportinę aprangą ir teikia jos ženklinimo paslaugas. Tiek federacijos, tiek įmonės patalpose kratos atliktos 2015 metų pabaigoje.

Tada tuometis Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktorius Kęstutis Jucevičius nurodė, kad tyrimas vyksta dėl „galimo futbolo federacijos lėšų švaistymo“ ir kad „kalba eina apie milijonines sumas“.

Tarnyba BNS informavo, kad ikiteisminis tyrimas 2015 metų lapkritį buvo pradėtas po pareiškėjo pateiktos informacijos apie esą Lietuvos futbolo federacijoje švaistomas dideles pinigų sumas.

„Ikiteisminio tyrimo metu FNTT tyrė ne tik pareiškėjo pateiktą informaciją, bet papildomai analizavo LFF pinigų judėjimą sąskaitose. Organizacija disponavo didelėmis pinigų sumomis, gaudavo milijoninę paramą iš tarptautinių futbolo institucijų“, – nurodė FNTT.

„LFF pinigų judėjimą analizavę FNTT pareigūnai nenustatė neteisėtų šių lėšų panaudojimo faktų. Dėl šių lėšų panaudojimo tarptautinės sporto organizacijos, FNTT žiniomis, pastabų taip pat nėra pateikusios“, – rašoma atsakyme.

Vykstant tyrimui FNTT su teisinės pagalbos prašymais į užsienio valstybes nesikreipė.