26–erių sportininkui vis dar sunku patikėti, jog jam pavyko pasiekti tai, kas kadaise atrodė net neįmanoma. R. Guščinas tapo pirmu gimnastu vyru, atstovavusiu Lietuvai olimpinėse žaidynėse.

„Niekada negalima lengvai pasiduoti, o kartais reikia netgi pasiaukoti dėl užsibrėžto tikslo. Žinoma, pasitaiko ir blogų dienų, tačiau jas reikia iškęsti ir toliau eiti savo keliu“, – sakė R. Guščinas.

Entuziazmo netrūko nuo vaikystės

R. Guščinas pasakoja, jog savo sportinę karjerą pradėjo būdamas vos ketverių, o didžiausiu jo įkvėpėju tapo taip pat gimnastika užsiimantis vyresnysis brolis Matas. Matydamas brolio atliekamus triukus, R. Guščinas irgi užsigeidė išmokti daryti salto ir vaikščioti ant rankų.

„Keletą metų teko gana intensyviai sportuoti tam, kad sutvirtėčiau. Pirmus salto savo gyvenime pradėjau daryti į priekį, šiek tiek paaugęs įvaldžiau ir atbulinio salto atlikimo techniką, o vėliau rankomis apeidavau visus namus“, – „Lietuvos mokyklų žaidynių“ laidoje su šypsena prisiminė olimpietis.

Prisimindamas mokyklos laikus, R. Guščinas atvirauja, kad jau tuomet neatsigynė bendraklasių prašymų pademonstruoti gimnastikos pratimus.

„Pademonstruodavau keletą triukų ir kokiam mėnesiui būdavo ramu“, – juokėsi R. Guščinas. Interviu su gimnastu galite pamatyti jau šį šeštadienį „Lietuvos mokyklų žaidynių“ laidoje 9.30 val. TV6 eteryje.

Sėkmės formulė – nuolatinis darbas

Pasidomėjus, kuo gimnastika ypatinga ir ko reikia, kad būtum tarp geriausių, R. Guščinas pabrėžia, kad šioje sporto šakoje neapsieinama be talento, tačiau, norint pasiekti gerų rezultatų, vien to neužtenka.

„Net ir labai talentingi žmonės nieko nepasiekia be darbo, kuris ir sudaro didžiausią sėkmės dalį. Turi būti tam atsidavęs ir pasiryžęs daug dirbti“, – savo sėkmės formulę įvardijo gimnastas.

Taip pat, R. Guščino nuomone, gimnastika jaunam žmogui pakloja tvirtus pagrindus ir padeda išsiugdyti reikiamas fizines savybes, tokias kaip tvirtas kūnas, lankstumas, gera koordinacija, kurios yra nepamainomos ir daugelyje kitų sporto šakų.

Lietuvos mokyklų žaidynės“ – tai masiškiausias sporto renginys Lietuvoje, kuriame dalyvauja per 200 tūkst. moksleivių iš daugiau nei 1100 Lietuvos mokyklų. Į žaidynių programą įtrauktos net 24 sporto šakos: nuo legendinių estafečių „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ iki olimpinių sporto šakų lengvosios atletikos ar krepšinio. Projekto tikslas yra per sportą ugdyti sveiką, atsakingą ir pilietišką jauną žmogų. Projektą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Žaidynes organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją