Konkurse buvo vertinama mokytojų praktinė veikla ir indėlis į šalies vaikų ir jaunimo fizinį aktyvumą bei kūno kultūros ir sporto plėtrą per 2013–2016 mokslo metus.

Nugalėtojais tapo: Kauno „Varpo“ gimnazijos kūno kultūros mokytoja ekspertė Audra Vilūnienė, Kėdainių rajono Josvainių gimnazijos mokytoja metodininkė Gitana Jurgelevičienė, Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos mokytoja ekspertė Jūratė Armonienė, Prienų „Žiburio“ gimnazijos mokytojas ekspertas Olegas Batutis ir Radviliškio rajono Sidabravo gimnazijos mokytoja metodininkė Vita Masėnienė.

„Esu čia, nes labai myliu savo darbą, labai myliu vaikus. Dalyvavau konkurse, nes buvo įdomu pasitikrinti savo jėgas, o šis apdovanojimas man parodo, kad einu teisingu keliu“, - teigė mokytoja ekspertė Audra Vilūnienė.

Mokytojus sveikino Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, LR ŠMM mokymosi visą gyvenimą departamento direktorius Dr. Saulius Zybartas, Kūno kultūros ir sporto departamento prie LRV Kūno kultūros ir sporto strategijos skyriaus vedėjas Sigitas Stasiulis.

„Jūs esate geriausias įrodymas, kad ir šiuolaikiniai vaikai mėgsta ir gali sportuoti. Jūsų indėlis yra neįkainojamas, juk būtent kūno kultūros mokytojas dažnai yra pirmasis žmogus, atrandantis jaunuosius sporto talentus, padrąsinantis, nukreipiantis juos didžiojo sporto link. Ne kiekvienam pavyksta tapti olimpiniu čempionu, bet kiekvienas gali tapti klasės ar mokyklos čempionu, siekti savo svajonių, tobulėti“, – kalbėjo D. Gudzinevičiūtė.

Konkurso nugalėtojams įteikti Švietimo ir mokslo ministerijos padėkos raštai, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto bei Lietuvos olimpinės akademijos, Lietuvos kūno kultūros mokytojų asociacijos dovanos, Kūno kultūros ir sporto departamento prie LR Vyriausybės įsteigti piniginiai prizai.

Šiemet konkursas vyko jau aštuntą kartą. Konkursą organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės. Konkurso partneriai – Lietuvos sporto universitetas, Lietuvos olimpinė akademija ir Lietuvos kūno kultūros mokytojų asociacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)