Nuvarytų arklių A lygoje nenušauna, bet atgauti kvapą jiems taip pat neduoda laiko.

Sekmadienį visas pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Anglija sužaidę Egidijus Vaitkūnas ir Mantas Kuklys po trijų dienų jau plušo principinėje dvikovoje su „Trakais“. Ilgesnio poilsio sulaukė tik ant „Žalgirio“ atsarginių suolo likęs Linas Klimavičius.

Sprendimas čempionų ir vicečempionų rungtynes numatyti iškart po rinktinės mačo pasirodė nesuvokiamas V. Dambrauskui.

„Keista, kad žaidėjai, atstovavę rinktinei, atidavę jai visas savo fizines bei psichologines jėgas, nubėgę keliolika kilometrų, pirmadienį vakare išlipa iš lėktuvo, o trečiadienį jau turi žaisti rungtynėse, kurios turėtų būti rato puošmena. Visame pasaulyje tik Lietuvoje ir Slovėnijoje šiandien vyksta nacionalinių čempionatų turai. Bet Slovėnijoje tai liečia tik vieną futbolininką, kuris savo rinktinės gretose savaitgalį net nežaidė.

Manau, mače tarp „Žalgirio“ ir „Trakų“ žmonės norėtų pamatyti geriausią futbolą, „šviežius“ žaidėjus. Taip turbūt tik pas mus gali būti. Neieškau pasiteisinimų, bet tai tiesiog nenormalu“, – griežtai A lygos tvarkaraštį įvertino V. Dambrauskas.

Su Lietuvos rinktine taip pat buvo išvykę jo auklėtiniai Rolandas Baravykas ir Vytautas Lukša, „Trakai“ į Londoną delegavo Arūną Klimavičių ir Valdemarą Borovskį. Visi jie anglams rezultatu 0:2 pralaimėtame susitikime buvo palikti rezerve.

V. Lukša trečiadienį į aikštę mestas taip pat tik po keitimo, bet tapo pagrindiniu vakaro herojumi.

Būtent jis 87 min. po žalgiriečių kontratakos pelnė pergalingą įvartį – sostinės klubas laimėjo 1:0.

„Tai buvo rungtynės iki pirmo įvarčio, reikėjo išlaukti, iškentėti. „Trakai“ nustebino išleidę keturis krašto gynėjus, kurie keitėsi pozicijomis tarpusavyje. Įdomi taktinė idėja, jų kontratakos buvo tikrai pavojingos.

Patys kol kas A lygoje žaidžiame gana neblogą futbolą, stengiamės dominuoti. Bet norėtųsi daugiau įvarčių, geresnės progų realizacijos. Ir šiandien turėjome dvi šimtaprocentines galimybes ir dar kelias neblogas, bet išnaudojome tik vieną“, – mačą komentavo V. Dambrauskas.

„Žalgiris“ rungtynėms neregistravo savo skambiausio tarpsezonio pirkinio – saugo iš Malio Mahamane'o Traore, vasario pabaigoje nuskriaudusio „Trakus“ LFF Supertaurės akistatoje (1:0).

DELFI paklaustas, ar ne vieną traumą per karjerą turėjusį naujoką jau užklupo sveikatos problemos, V. Dambrauskas teigė, jog pastarasis yra „pasiruošimo stadijoje“.

Užtat kitas Prancūzijos pilietybę turintis vilniečių legionierius Serge'as Nyuiadzi po keitimo naudingai įsiliejo į komandos žaidimą.

Po metų pertraukos į Vilniaus ekipą grįžęs krašto puolėjas atsidėkojo sirgaliams už šiltą sutikimą rezultatyviu perdavimu V. Lukšai.

Beje, 25-erių futbolininkas pakeitė ne tik savo numerį, bet ir vardą ant marškinėlių. Sitsofe – antrasis S. Nyuiadzi vardas, kuriuo „apipavidalinti“ savo uniformą nusprendė pats žaidėjas.

„Tai man tarsi nauja pradžia“, – teigė Lietuvos čempionų legionierius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)