Dėl organizme rastos draudžiamos medžiagos meldoniumo M. Šarapova turėjo gauti 2 metų diskvalifikacinę bausmę, tačiau po apeliacijos Sporto arbitražo teismas ją sumažino.

Buvusi pirmoji planetos raketė tvirtino, kad sugrįžti nebus lengva: „Tenise greitai gali prarasti rankos ir akių koordinaciją. Treniruotė nėra tas pats kaip varžybos, kur priešingoje tinklo pusėje stovi realus oponentas.“

Vardinį kvietimą į turnyrą Štutgarte gavusiai M. Šarapovai diskvalifikacija baigiasi balandžio 26 dieną, o „Grand Prix“ varžybos prasideda dviem dienomis anksčiau. Iki numatyto termino tenisininkei nebus leista žengti į kortus.

Marija Šarapova

M. Šarapova taip pat gavo vardinius kvietimus į turnyrus gegužę Madride ir Romoje. Paskutinį kartą ji žaidė 2016 metų „Australian Open“ turnyre, kur ir įkliuvo su dopingu.

Rusė meldoniumą vartojo daug metų ir tvirtino, kad nepastebėjo, jog ši medžiaga įtraukta į 2016 metų dopingo sąrašą. Sporto arbitražo teismas sumažindamas bausmę teigė, kad ji nedarė tai specialiai.

„Kai myli tai, ką darai, turi daug aistros sportui, daug treniruojiesi ir turi supančią gerą komandą, tuomet nesunku rasti motyvacijos – žinai, kas esi, – kalbėjo M. Šarapova. – Susigrąžinau savo darbą. Tai nuostabu. Pastaruosius keturis mėnesius daug ir sunkiai treniruojuosi.“

„Daug kovojau dėl tiesos. Nesupranti, kaip myli kažką, kol kuriam laikui neprarandi“, – tikino tenisininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)