Antrojo kėlinio viduryje ispanus į priekį išvedęs Davidas Silva pelnė 30-ą įvartį savo karjeroje ir pakilo į ketvirtą vietą Ispanijos rinktinės visų laikų rezultatyviausių žaidėjų sąraše.

Teisėjai pasinaudojo ir vaizdo peržiūros galimybe. Iš pradžių jie taip neįskaitė prancūzų lyderio Antouine'o Griezmanno įvarčio, nes jis pasirodė buvęs nuošalėje.

Vėliau panašiai po peržiūros buvo įskaitytas Gerardo Deulofeu tikslus smūgis į prancūzų vartus. Iš pradžių teisėjo asistentas buvo pakėlęs vėliavėlę ir fiksavo ispano nuošalę.

Nyderlandai ir toliau neranda savo žaidimo. Po pralaimėjimo pasaulio čempionato atrankos dvikovoje bulgarams ir trenerio Danny Blindo atleidimo „oranžiniai“ antradienį draugiškame mače 1:2 nusileido Italijos rinktinei. Dar prieš pertrauką italų pergalę lėmė Leonardo Bonucci įvartis.

Taip pat paaiškėjo, kad dėl kelialapio į pasaulio čempionatą desperatiškai kovojantys Nyderlandų atstovai nesulauks legendinio trenerio Louiso van Gaalo pagalbos – specialistas atsisakė perimti nacionalinę ekipą.

Europos čempionai portugalai jautėsi itin ramiai po Cristiano Ronaldo įvarčio ir švedų žaidėjo Andreaso Granqvisto taiklaus smūgio į savus vartus. Tačiau Švedijos rinktinė pademonstravo charakterį – Viktoras Claessonas per 19 minučių pelnė du įvarčius ir išlygino rezultatą.

Cristiano Ronaldo

Galvas nuleidus palikti stadioną portugalus privertė per pridėtą laiką Joao Cancelo pelnytas įvartis į savus vartus. Europos čempionai pralaimėjo 2:3.

Vargu ar C. Ronaldo pradžiugino 71-as įvartis vilkint nacionalinius marškinėlius ir užimta 10-oji vieta rezultatyviausių visų laikų rinktinių žaidėjų sąraše. Čia su 109 įvarčiais pirmauja Irano atstovas Ali Daei.

Prancūzija 0 – 2 Ispanija
68' [0 – 1] Davidas Silva (11 m baudinys)
77' [0 – 2] Gerardas Deulofeu

Nyderlandai 1 – 2 Italija
10' [1 – 0] Alessio Romagnoli (į savus vartus)
11' [1 – 1] Ederas
32' [1 – 2] Leonardo Bonucci

Portugalija 2 – 3 Švedija
18' [1 – 0] Cristiano Ronaldo
34' [2 – 0] Andreas Granquistas (į savus vartus)
57' [2 – 1] Viktoras Claessonas
76' [2 – 2] Viktoras Claessonas
90' [2 – 3] Joao Cancelo (į savus vartus)

Airija 0 – 1 Islandija
22' [0 – 1] Hoerduras Magnussonas

Austrija 1 – 1 Suomija
62' [1 – 0] Marko Arnautovičius
76' [1 – 1] Fredrikas Jensenas

Liuksmeburgas 0 – 2 Žaliojo Kyšulio respublika
8' [0 – 1] Gege
23' [0 – 2] Julio Tavaresas

Kamerūnas 1 – 2 Gvinėja
21' [0 – 1] Fode Camara
31' [1 – 1] Ekambi
45' [1 – 2] Kamano

Marokas 1 – 0 Tunisas
14' [1 – 0] Fyounesas Hamza (į savus vartus)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)