Rusijos rinktinė po greito Viktoro Vasino įvarčio pirmame kėlinyje bejėgiškai stebėjo, kaip varžovai iš Belgijos ne tik išlygino, bet ir gerokai persvėrė rezultatą savo naudai. Du įvarčius kone iš eilės pelnė Christianas Benteke.

Po pirmojo kėlinio Sočio „Fišt“ olimpiniame stadione tvyrojo gedulingos nuotaikos, tačiau aikštės šeimininkai pademonstravo charakterį – iš pradžių rezultatą sušvelnino Aleksejus Mirančukas, o per pridėtą rungtynių laiką (90+2) lygiąsias išplėšė Aleksandras Bucharovas.

Rusijos rinktinei šios lygiosios buvo antrosios per septynias rungtynes, kuriose nacionalinei ekipai vadovavo treneris Stanislavas Čerčesovas. Jo auklėtiniai taip pat iškovojo dvi pergales ir patyrė tris pralaimėjimus.

Po rungtynių Rusijos rinktinės strategas S. Čerčesovas pabrėžė, kad savo vaidmenį atliko keitimai. Trenerio nuomone, išlyginti rezultatą padėjo per pertrauką jo atlikti pakeitimai ir nuraminti auklėtiniai.

„Praleisti įvartį per paskutines pirmojo kėlinio minutes labai nemalonu, – teigė jis. – Visus tris įvarčius praleidome iš standartinių padėčių. Varžovai žaidė turėdami pranašumą, tačiau išskyrus standartines situacijas daugiau progų neturėjo“.

Jis tvirtino, kad pakoregavo schemas ir nuramino įsiaudrinusius žaidėjus: „Galvoju, kad tie pokyčiai davė rezultatą. Standartinės situacijos – ne futbolas, o futbolo dalis. Ir labai svarbi. Dirbsime, kad tokių įvarčių į savo vartus daugiau nepraleistume“.

Rungtynės:

Rusija 3 – 3 Belgija
3' [1 – 0] Viktoras Vasinas
17' [1 – 1] Kevinas Mirallas (11 m baud.)
42' [1 – 2] Christianas Benteke
45' [1 – 3] Christianas Benteke
74' [2 – 3] Aleksejus Mirančukas
90+2' [3 – 3] Aleksandras Bucharovas

Kitos tarptautinės kontrolinės rungtynės:

Albanija 1 – 2 Bosnija ir Hercegovina
7' [0 – 1] Edinas Dzeko (11 m baud.)
43' [0 – 2] Senadas Luličius
69' [1 – 2] Bekimas Balajus

Estija 3 – 0 Kroatija
1' [1 – 0] Siimas Lutsas
81' [2 – 0] Konstantinas Vasiljevas
84' [3 – 0] Sergejus Zenjovas

Makedonija 3 – 0 Baltarusija
40' [1 – 0] Stefanas Spirovskis
61' [2 – 0] Goranas Pandevas
69' [3 – 0] Goranas Pandevas

Egiptas 3 – 0 Togas
49' [1 – 0] Mahmoudas Kahraba
56' [2 – 0] Youssefas
63' [3 – 0] Mohamedas Elneny

Pietų Afrika 0 – 0 Angola

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)