15 minutę Lietuva išsiveržė į priekį. Danielis Romanovskis iš aikštės gilumos atliko puikų perdavimą į priekį pabėgančiam Edvinui Baniuliui, o puolėjas susistabdė kamuolį sėkmingai ir nuo baudos aikštelės linijos pasiuntė kamuolį į dešinį vartų kampą.

Po poros minučių lietuvių vartininkui teko padirbėti. Po gero perdavimo iš krašto, Andrejs Ciganiks atliko stiprų smūgį pažeme, bet Titas Krapikas sėkmingai blokavo oponento šūvį.

30 minutę lietuviai padvigubino pranašumą. Kontratakoje Justas Lasickas, išvengęs oponento slydimo per kojas, sprintavo kairiuoju kraštu, patiesė kamuolį į kairę baudos aikštelės pusę išbėgusiam Eligijui Jankauskui, o šis smūgiu pažeme nuginklavo vartininką Kristapsą Zommesą.

Vėliau Lietuva galėjo įmušti dar kartą – kampinio situacijoje Benas Spietinis pakilo aukščiau virš varžovų ir smeigė smūgį galva, bet pataikė šalia virpsto.

Antrojo kėlinio pradžioje latviai užspaudė šeimininkus ir ne kartą Lietuvos gynybai teko neutralizuoti pavojų baudos aikštelėje, bet galų gale žaidimas stabilizavosi.

59 minutę Lietuva pradėjo triuškinti varžovus. Carito Falcho auklėtiniai surengė kontrataką dešiniuoju kraštu, po kurios kamuolys nukrito už baudos aikštelės. Karolis Šlikaitis bandė smūgiuoti į vartus, o po keitimo į aikštę žengęs Donatas Konikas pataisė smūgiuotą kamuolį, į kurį sureaguoti vartininkas nespėjo.

Vėliau rungtynėse vyravo apylygis žaidimas, bet 80 minutę Lietuvai teko gesinti gaisrą savo baudos aikštelėje ir T. Krapikas atrėmė varžovo smūgį iš arti.

Rungtynės baigėsi rezultatu 3:0. Tai buvo pirmoji Carito Falcho pergalė prie Lietuvos U-21 rinktinės vairo. Vasaros pradžioje Lietuva pradeda atrankos į 2019 metų Europos čempionatą varžybas ir pirmąsias rungtynes birželio 8 d. žais su Farerų Salų komanda.

Debiutiniame stratego C. Falcho mače šeštadienį Lietuvos futbolininkai pirmose kontrolinėse rungtynėse 1:2 nusileido Baltarusijai.

„Pirmą kėlinį kovėmės dėl kamuolio, buvome agresyvūs ir žaidėme lanksčiai puolime. Antrajame kėlinyje kiek daugiau kontroliavome kamuolį. Norėjome įmušti įvartį ir tai padarėme. Manau, kad vaikinai buvo pasitikintys savimi kontroliuodami kamuolį ir žaidėme kompaktiškai. Esu tuo labai patenkintas, nes tai šlifavome treniruočių stovykloje“, – buvo patenkintas rezultatu C. Falchas.

„Norėjome kontroliuoti žaidimą. Kai turėjome pereiti iš gynybos į ataką, tai mes darėme gerai. Palaikėme kamuolį, valdėme rungtynes ir mane nustebino, kad vaikinai po tokio trumpo laiko sugebėjo tai išpildyti ir jautė žaidimą", - sakė treneris.

Danas pripažino, jog po rungtynių su Baltarusija didelis dėmesys buvo skiriamas ginantis standartinėse padėtyse: „Stipriai dirbome ties tuo. Mums reikia būti kokybiškiems tokiose situacijose ir būti pasiruošusiems Europos čempionato atrankoje laukiantiems iššūkiams. Vaikinai buvo agresyvūs, žaidė disciplinuotai ir laikėsi žaidimo plano. Kaip matėme, šiandien darbas treniruočių aikštėje davė vaisių“.

„Manau, kad šios Lietuvos komandos stiprybė yra agresyvumas, kompaktiškumas ir komandinis darbas. Žaidėjai gerai judėjo aikštėje ir buvo pasitikintys savimi. Esu beveik užtikrintas, kad tai yra šios kartos žaidėjų ateities veidas“", - kalbėjo C. Falchas.

C. Falchas taip pat atskleidė darbus po šios treniruočių stovyklos. Lietuva birželį pradeda atrankos į 2019 metų Europos U-21 čempionatą varžybas, tad treneris ruošiasi atidžiai stebėti ne tik stovykloje dalyvavusius futbolininkus, bet ir kitus jų bendraamžius užsienyje bei Lietuvoje.

„Suprantama, kad turime įvertinti šioje stovykloje pasirodžiusius žaidėjus. Jie gaus gaus statistiką ir vaizdo įrašus iš šios stovyklos. Stebėsime šiuos futbolininkus ir kitus žaidėjus. Esu labai patenkintas vaikinais ir manau, kad turime puikius pagrindus ateičiai“, – sakė specialistas.

Rezultatyvų perdavimą Edvino Baniulio įvarčiui atlikęs saugas Danielis Romanovskis tikino, kad naujo trenerio atėjimas į komandą pridėjo pasitikėjimo savimi ir tai, jo manymu, šiandien atnešė gerą rezultatą: „Aišku, treneris pasakė mums, kad nebijotume žaisti ir tai, kad nesame prastesni už latvius. Manau, kad tai tik trenerio nuopelnas, kad laikėme kamuolį ir žaidėme taip, kaip galime žaisti“.

„Treneris akcentuoja kamuolio valdymą ir taip pasitikime savimi bei kontroliuojame žaidimą. Aišku, kad gal mes kamuolio taip nekontroliuosime prieš danus ar lenkus, bet šiandien įrodėme, kad galime taip žaisti“, – dėstė saugas.

Rungtynės:

Lietuva 3 – 0 Latvija
15' [1 – 0] Edvinas Baniulis
30' [2 – 0] Eligijus Jankauskas
59' [3 – 0] Donatas Konikas

Įspėtas: 40 min. E. Baniulis

Lietuva: Titas Krapikas (46 min. Lukas Paukštė), Aldas Korsakas (88 min. Rokas Lekiatas), Rimvydas Sadauskas, Benas Spietinis, Dominykas Barauskas, Karolis Šlikaitis (76 min. Arnas Paškevičius), Giedrius Matulevičius, Justas Lasickas (88 min. Svajūnas Čyžas), Daniel Romanovskij, Edvinas Baniulis (54 min. Donatas Konikas), Eligijus Jankauskas (76 min. Deividas Šešplaukis).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)