Kuri komanda labiausiai pajus rinktinių pertraukos įtaką?

Į nacionalinę šalies rinktinę buvo pakviesta 10 A lygos atstovų, stipriausio Lietuvos čempionato žaidėjų pagrindu sudaryta ir jaunimo U-21 rinktinė, todėl šios pertraukos metu kai kurių komandų treniruotėse buvo tuštoka.

Suprantama, kad ne visi į rinktines išvykę futbolininkai gavo žaidimo laiko, todėl galbūt nejaus didesnio nuovargio, tačiau ne vienas lygos treneris po rinktinių pertraukos nuolat atkreipdavo dėmesį į tai, kad jų auklėtiniai yra kiek praradę žaidimo ritmą ir vėl sugrįžti į A lygos kovas nėra lengva.

Atsikvėpti futbolininkams nebus kada, nes čempionate žaisti teks jau savaitės viduryje. Geriausiose pozicijose yra „Kauno Žalgiris“, galėjęs treniruotis pilna sudėtimi, ir Klaipėdos „Atlantas“, į rinktinę palydėjęs tik Domantą Šimkų.

Tuo metu daugiausiai žaidėjų išleidusių čempiono „Žalgirio“ ir Kauno „Stumbro“ komandos trenerių laukia sunkiausios užduotys parenkant optimalias starto sudėtis šio turo rungtynėms.

Pavyks atidaryti įvarčių sąskaitą „Kauno Žalgiriui“?

Lygoje liko vienintelė komanda, kurios įmuštų įvarčių grafa yra tuščia. Pirmas dvejas sezono rungtynes minimaliais rezultatais pralaimėjęs „Atlantui“ bei „Žalgiriui“, didelių žygdarbių „Kauno Žalgiris“ puolime nenuveikė.

Tą pripažįsta ir komandos treneris Vitalijus Stankevičius, šiuo metu didžiausią dėmesį skiriantis komandos gynybinių veiksmų sustygavimui. Pertraukos metu kauniečiai sužaidė draugiškas rungtynes su kaimyninės šalies komanda „Jelgava“, kuriai ne tik pralaimėjo, bet vėl aikštę paliko be įvarčio.

Pratęsti šią tuščią laikinosios sostinės komandos seriją stengsis ir „Jonava“, tačiau pastarosios komandos veiksmus gynyboje prognozuoti yra labai sunku. Jonaviškiai gali praleisti tris įvarčius Marijampolėje, bet atlaikyti „Trakų“ puolimo bangas savo žiūrovų akivaizdoje.

Išlips „Stumbras“ iš turnyro lentelės dugno?

Jei „Kauno Žalgiris“ gali skųstis tuo, kad sezonui A lygoje teko ruoštis labai skubiai, tai jų kaimynas turnyro lentelės dugne „Stumbras“ kaltinti gali tik save. Po kracho Klaipėdoje, komandai pralaimėjus trečiąsias čempionato rungtynes, jos treneris Mariano Barreto pareiškė, kad iškeltą tikslą kovoti dėl ketvirtosios vietos reikia užmiršti ir dabar jau koncentruotis ties išlikimu lygoje.

Žinoma, neįpusėjus pirmajam ratui tokio kalbos gali pasirodyti pernelyg skambios, tačiau akivaizdu, kad „Stumbras“ šiuo metu turi problemų, kurias reikia spręsti skubiai, kol varžovai turnyro lentelėje yra pasiekiami nesunkiai ir tam užtektų vienos, kitos pergalės.

Pergalė prieš geru sezono startu futbolo specialistus nustebinusį Utenos „Utenį“ būtų labai svarbus psichologinis impulsas. Tiesa, Aukštaitijos ekipa šiame čempionate dar nėra patyrusi pralaimėjimo ir savo pasiekimų sąraše jau turi pergalę prieš čempioną „Žalgirį“. Tačiau žvalgytis į varžovus „Stumbrui“ nėra kada. Pradėti rinkti taškus reikia jau dabar.

Ar baigsis rezultatyvi „Sūduvos“ gynėjų serija?

Jei anksčiau svarstėme, ar „Sūduvos“ gynėjams Andro Švrljugai ir Vaidui Slavickui vėl pavyks įmušti, tai po fantastinės įvarčių serijos pratęsimo trejose rungtynėse iš eilės reikėtų pradėti teirautis, už ką algas gauna sūduviškių puolėjai.

Tačiau, pastūmus humorą į šoną, klausimas išlieka tas pats.Viena rezultatyviausių lygoje Marijampolės ekipa į varžovų vartus kamuolį siuntė 6 sykius. Visi šie įvarčiai išskirtinai yra tik krašto gynėjų sąskaitose.

Vis tik, mače prieš „Atlantą“ komandos trenerių štabas gali suteikti poilsio Vaidui Slavickui, sužaidusiam visas rungtynes prieš Anglijos rinktinę, be to, uostamiesčio komandos puolimo smaigalyje žais rezultatyviausias šiuo metu lygos futbolininkas Andrejus Paniukovas, hetriku nokautavęs „Stumbrą“.

Todėl šį kartą visiems gynėjams gali tekti daugiau dėmesio skirti savo vartų saugumui, nei kelių link varžovų vartų paieškai. Bet, jei įvarčių serija bus pratęsta, beliks pripažinti, kad tai jau jokia intriga, o tiesiog „Sūduvos“ kasdienybė.

2017 m. A lygos IV turas:

Kovo 29 d. 18.00 „Trakai“ - „Žalgiris“ (Sportima)

Kovo 30 d. 18.00 „Stumbras“ - „Utenis“ (NFA stadionas)

Kovo 30 d. 20.00 „Sūduva“ - „Atlantas“ (Arvi maniežas)

Balandžio 1 d. 13.00 „Jonava“ - „Kauno Žalgiris“ (Jonavos dirbtinės dangos stadionas)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)