Lietuvos teniso rinktinės kapitonė Edita Liachovičiūtė šioms varžyboms į komandą kviečia Joaną Eidukonytę (WTA-709), o taip pat profesionalių reitingo kol kas neturinčias Pauliną Bakaitę, Gerdą Zykutę ir Ivetą Daujotaitę.

„Pernai su dar jaunesne komanda žaidėme šiose varžybose Egipte ir daug kam netikėtai sugebėjome likti antroje grupėje. Šiemet mūsų tikslai tokie patys. Ir nors komanda, prisijungus Joanai, šiek tiek sustiprėjo, galiu pasakyti, kad padaryti tai mums bus labai sunku. Beveik visos į Šiaulius atvykstančios komandos turi po dvi ar tris tvirtas pirmo WTA tūkstantuko žaidėjas, kurios kol kas lenkia mūsiškes ir rezultatais, ir sukaupta patirtimi“, – sako E. Liachovičiūtė.

Aukščiausią reitingą Šiauliuose turės Švedijos rinktinės lyderė Johanna Larsson, šiuo metu užimanti 60-ą WTA vienetų ir 23-ią dvejetų reitingų vietas. Liuksemburgo tenisininkė Mandy Minella pasaulyje yra 74-a, o slovėnės Tamara Zidansek ir Dalila Jakupovič WTA reitinge atitinkamai užima 142-ą ir 144-ą vietas.

Rinktinės Šiauliuose kovos dėl dviejų kelialapių į pirmą FedCup varžybų grupę, o dvi prasčiausiai turnyre pasirodžiusios komandos bent metams kris į trečią.

Pirmame varžybų etape burtais į dvi grupes suskirstytos komandos sužais tarpusavyje. Po tris dienas truksiančių mačų grupėse, keturios geriausios grupių komandos kovos dėl dviejų bilietų aukštesnę varžybų grupę, o likusios keturios rinktinės susikaus išlikimo kovose.

Rinktinės tarpusavyje žais tris mačus - du vienetų susitikimus ir dvejetą.

Federacijos taurės varžybos yra Tarptautinės teniso federacijos vykdomas komandinis moterų teniso rinktinių pasaulio čempionatas. Varžybos pirmą kartą buvo surengtos 1963 metais. Šiemet FedCup varžosi 99-ių šalių rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją