Pasaulio čempionato atrankos rungtynes 0:2 Bulgarijos futbolininkams pralaimėję Nyderlandai nusprendė atsisakyti 55 metų D. Blindo paslaugų.

„Rezultatai nuviliantys, 2018 metų pasaulio čempionato kvalifikacija labai sudėtinga, todėl nusprendėme atsisveikinti su treneriu“, – teigė Nyderlandų futbolo asociacijos direktorius Jeanas Paulas Decossauxas.

D. Blindas rinktinei vadovavo nuo 2015 metų vasaros. Jo auklėtiniai nesugebėjo prasibrauti į 2016 metų Europos čempionatą.

Nepaisant nesėkmės, treneris tvirtino, kad nacionalinė ekipa eina teisingu keliu: „Bulgarija buvo man tiesiog nelaimė. Viską atidaviau, ką turiu geriausio. Gaila, kad viskas baigiasi taip dabar.“

D. Blindas su rinktine laimėjo vos 7 dvikovas iš 17. Realiausiu jo įpėdiniu laikomas šiuo metu bedarbiai L. van Gaalas ir Frankas de Boeras. L. van Gaalas jau dukart ėjo trenerio pareigas nacionalinėje ekipoje. Paskutinį kartą – nuo 2012 iki 2014 metų.

Atrankos A grupėje situacija gerokai paaštrėjo – prancūzai pirmauja su 13 taškų, toliau švedai (10) ir bulgarai (9). Tik ketvirtoje vietoje su 7 taškais rikiuojasi Nyderlandai, kurie gali tikėtis tik kaip antra geriausia komanda patekti į atkrintamąsias varžybas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)