„Rungtynes turėtumėte vertinti jūs, žiūrovai. Jūs matote tik netikslius perdavimus, mes matome daugiau ir teigiamų dalykų. Žinoma, pralaimėjimas yra pralaimėjimas. Bet nebuvome sutriuškinti. Tai – pirmas teigiamas dalykas. Aišku, galėjome daugiau žaisti, ilgiau palaikyti kamuolį, ko nori Lietuvos žiūrovai. Galbūt tuomet būtų atsiradusios dar kelios progos prie anglų vartų.

Vis dėlto žaidėme prieš aukščiausio lygio komandą, jos pačios stadione. Daugeliui vaikinų tai buvo pirma tokia patirtis. Atsižvelgus į visas aplinkybes, manyčiau, kad patobulėjome“, – palyginęs rungtynes su praėjusia komandos viešnage Londone, vertino E. Šetkus.

Prieš dvejus metus pirmą kartą istorijoje Anglijoje apsilankiusi Lietuvos nacionalinė ekipa pralaimėjo 0:4. Anglai buvo visa galva stipresni ir atsakomosiose rungtynėse Vilniuje, triumfavę 3:0.

Šįsyk įvarčius nugalėtojams pelnė puolėjas Jermainas Defoe (21 min.) ir jį antrame kėlinyje pakeitęs Jamie Vardy (66 min.).

Visas rungtynes daugiausiai savoje aikštės pusėje nuo varžovų atakų gynęsi lietuviai geriausią progą sukūrė 52 min., kuomet saugo Vykinto Slivkos smūgį iš baudos aikštelės sugavo Anglijos vartininkas Joe Hartas. Prieš tai tas pats V. Slivka gavo it iš dangaus nukritusią dovanėlę, kai šoniniam teisėjui nepastebėjus akivaizdžios nuošalės galva bandė nukreipti kamuolį į vartus, kuriuos J. Hartas jau buvo nesėkmingai palikęs.

Šeimininkų serija be pralaimėjimų pasaulio ir Europos pirmenybių atrankoje prasitęsė iki 34-erių rungtynių (26 pergalės, 8 lygiosios). Kartu tai buvo pirmoji pergalė „trijų liūtų“ strategui Garethui Southgate'ui nuolatinio rinktinės vyriausiojo trenerio pareigose, kurias jis užėmė praėjusių metų pabaigoje.

Anglija ir toliau pirmauja pasaulio čempionato atrankos F grupėje (13 tšk.), Lietuvos rinktinė nukrito į penktą vietą (5 tšk.). Ją aplenkė Škotija (7 tšk.), sekmadienį namuose 1:0 palaužusi slovėnus.

– Ar matėte baimės pėdsakų komandos draugų žaidime? – po rungtynių paklausėme E. Šetkaus

– Galbūt pirmomis 10-15 minučių: atidavėme kelis netikslius perdavimus, jautėsi neužtikrintumas ir abejonės. Paskui nusiraminome, manau, antrame kėlinyje žaidėme geriau.

– Iš šono žiūrint, dėl praleistų įvarčių savęs kaltinti neturite pagrindo.

– Kaip ir sakiau, žiūrovai mato truputį kitaip. Pirmo įvarčio atveju man vilčių atremti smūgį tikrai nebuvo, o antroje situacijoje galbūt galėjau sužaisti kiek kitaip. Galbūt reikėjo labiau pakeisti J. Vardy smūgio krypties pasirinkimą, „uždaryti“ vieną kampą ir laukti smūgio į kitą. Bet apsispręsti reikėjo per milisekundę. Na, dar norėčiau pažiūrėti vaizdo įrašą, tada pasakyčiau.

– 0:2 jums – labiau pozityvus ar negatyvus rezultatas?

– Sakyčiau, pozityvus. Nors pralaimėjome, manau, kad komanda patobulėjo, įgavo patirties. Galbūt kitą kartą su anglais jau išsiskirsime rezultatu 0:1, o gal ir 1:1. Bet reikia mokytis iš savo klaidų, išanalizuoti jas. Tam mes skiriame didelį dėmesį kiekvienoje stovykloje.

– Nemanote, kad 2015 metais „Wembley“ stadione anglai žaidė energingiau, labiau spaudė lietuvius?

– Na, gal tai mes šįkart žaidėme kompaktiškiau, nesuteikėme jiems tiek erdvės. Dėl to ir atrodė, kad anglai lėtesni. Manyčiau, tai – mūsų nuopelnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)