Pirmą kartą Baltijos čempionėmis tapusios kaunietės išvykoje 3-0 (25:23, 25:14, 25:11) nugalėjo Vilniaus „SM Tauro-Claire-VTC“ ekipą ir laimėjo seriją iki dviejų pergalių 2-0.

„Nusiteikimas buvo, tačiau sunku iš naujo viską pradėti. Pasibaigė jau vienas finalas ir reikia vėl koncentruotis i kitą pusfinalį, todėl tikrai sunkoka „persikrauti“. Vilnietes puikiai žaidė abi dienas ir mūsų didelis klaidų skaičius ir lėmė keletą atkaklių setų. Manau, kad šiuo metu mūsų didžiausias pranašumas – patirtis“, – pabrėžė „Kauno-ASU“ kapitonė Viltė Makauskaitė.

Jonavos „Achema-KKSC“ savo žiūrovų akivaizdoje 3-0 (25:17, 25:22, 25:23) įveikė Alytaus „Prekybos-Paramos“ tinklininkes ir taip pat laimėjo seriją 2-0.

„Pergalės priežastys – mūsų atkaklumas ir užsispyrimas. Pirmosiose rungtynėse mes nenuleidome rankų iki pat pabaigos ir dėka to alytiškės pačios supanikavo ir pradėjo klysti. Ta pergalė padėjo mums antrosiose rungtynėse. Turėjome daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Trečiajame sete atsilikome net 3:13, bet merginos „spurtavo“ seto pabaigoje ir šventėme pergalę. Labai džiaugiamės tuo, kad kovosime finale. Noriu pagirti visas merginas – jos tikros šaunuolės“, – po antrųjų rungtynių kalbėjo Jonavos ekipos trenerė Lija Darandovienė.

Didžiausia Jonavos klubo netektis – ketvirtfinalyje traumą patyrusi Raminta Petrauskaitė. Startinio šešeto žaidėja negalės rungtyniauti ir finale.

Jonavos "Achema-KKSC" – Alytaus "Prekyba-Parama"

„SM Tauras-Claire-VTC“ ir „Prekyba-Parama“ kovos dėl bronzos medalių. Praėjusių metų finale „Kaunas-ASU“ tik po auksinio seto nugalėjo Jonavos klubą, o mažajame finale alytiškės pranoko vilnietes.

Vyrų pusfinalis prasidėjo užtikrinta vilniečių ir dramatiška šiauliečių pergale

Pirmosiose Lietuvos vyrų tinklinio čempionato pusfinalio serijos rungtynėse nugalėtojos titulą ginanti „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ komanda namuose 3-0 (25:12, 25:18, 25:19) įveikė Raseinių „Norvelitą“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Nugalėtojams 10 taškų pelnė Jonas Rakickas, po 8 – Aleksandras Šklianka ir Arturas Vasiljevas, 6 – Martynas Miliukas. „Norvelitai“ 8 taškus pelnė Remigijus Vitkus, 5 – Audrius Žagužauskas.

„Šįkart buvo tas variantas, kai rezultatas tenkina, bet žaidimą privalome gerinti. Klydome per dažnai. Pavyzdžiui, paduodami suklydome daugiau nei varžovai. Tos klaidos nebuvo išprovokuotos. Atakos realizacija po blogo priėmimo taip pat buvo prastesnė. Dviejų krašto puolėjų atakos realizacija neviršija 33 proc. – ties šiuo komponentu privalome žaisti geriau“, – mintimis dalinosi Vilniaus klubo treneris Vasilijus Burakinskis.

„Per daug gerbėme varžovus, – tokią pralaimėjimo priežastį po rungtynių nurodė „Norvelitos“ treneris Robertas Nekrašas. – Į aikštelę išėjome labai išsigandę, daugelis žaidėjų tiesiog nesusitvarkė su įtampa. Gaila, kad taip išėjo, tačiau tikiuosi, kad per naktį žaidėjų galvos išsivalys ir rytoj duosime varžovams gerą kovą.

Taip pat galėčiau išskirti, jog šiandien praktiškai sugriuvo mūsų priėmimo linija, visas žaidimas buvo grindžiamas tik per centrinius žaidėjus. Tai mums labai apsunkino užduotis tiek puolime, tiek gynyboje“.

Antrosios serijos rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį 16 val. 30 min. taip pat Vilniuje, „SM Tauro“ sporto salėje.

Dramatiškai prasidėjo pusfinalis tarp Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ ir Kelmės „Etovio“.

Be pralaimėjimų iki pusfinalio Lietuvos čempionate žygiavęs „Etovis“ išvykoje laimėjo pirmus du setus prieš Baltijos lygoje 10-ą vietą užėmusią Šiaulių ekipą, bet galiausiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą 2-3 (30:28, 25:22, 12:25, 18:25, 10:15).

Antrosios rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį 17 val. taip pat Šiauliuose. Visas pusfinalio rungtynes tiesiogiai transliuos Delfi TV.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją