Šeštadienį „Tottenham Hotspur“ klubo treniruočių aikštyne liejosi juokas: Joe Hartas, Jamie Vardy, Raheemas Sterlingas ir kitos anglų žvaigždės pokštavo vieni su kitais nesivaržydami treniruotės pradžią stebėjusių žurnalistų.

Bet praėjus standartinėms 15 minučių žiniasklaidos atstovai buvo išprašyti, ir juokai baigėsi: vietoje planuotos pusantros valandos rinktinės pratybos tęsėsi dvigubai ilgiau.

Taip ilgai, kad Lietuvos žurnalistams kilo rizika pavėluoti į vakare laukiančią lietuvių treniruotę „Wembley“ stadione.

Dėl vėlavimo Anglijos futbolo asociacijos (FA) atstovai atsiprašinėjo ir net savo sąskaita parūpino žurnalistams transportą į už keliasdešimties kilometrų esantį „Wembley“.

O kuomet pagaliau išleidęs auklėtinius į rūbinę G. Southgate'as pasirodė spaudos konferencijoje, patikino, kad jo komandoje rimtis ir susikaupimas dabar vyrauja taip pat, kaip ir prieš bet kurias svarbias rungtynes.

„Galvojame ne apie tai, kokiu skirtumu nugalėti lietuvius. Esame jauna ir alkana komanda, norime žaisti patrauklų futbolą. Jei viską darai gerai, tuomet būna ir įvarčiai, ir pergalės. Visada galvojame tik apie žaidimą, o ne rezultatą“, – iš anksto dvikovos baigties prognozuoti nenorėjo treneris.

Jis pabrėžė, kad šeimininkai neturėtų pasiduoti tribūnų spaudimui tuo atveju, jei nuo pat rungtynių pradžios reikalai nesiklos kaip norėtųsi.

„Būtų puiku greitai įmušti. Bet jeigu nepavyks, neturėtume pamesti galvų. Reikės kantrybės, gerų sprendimų. Norime žaisti dideliu tempu, spausti varžovus, bet skuba tikrai nereikalinga. Nemanau, kad per 25-30 minučių nepasiekę įvarčio turėtume pradėti panikuoti. Kamuolys turi judėti greitai, bet apgalvotai. Tikiu, kad galime sukurti gerų progų, o ne desperatiškai smūgiuoti kiekvienoje situacijoje“, – savo rungtynių viziją dėstė G. Southgate'as.

O DELFI paklaustas, ko anglams derėtų pasisaugoti prie savų vartų, specialistas buvo konkretus.

„Turime prižiūrėti lietuvių krašto žaidėjus (Fiodorą Černychą ir Arvydą Novikovą – DELFI), nes jie tikrai geri ir techniški futbolininkai. Taip pat turime saugotis kontratakų – tokių, kaip mače su Škotija, kuomet Lietuva įmušė po gražios kombinacijos. Galiausiai, reikia būti dėmesingiems per standartines situacijas prie mūsų vartų. Tokie mano pagrindiniai reikalavimai žaidėjams, kad nenukentėtume nuo lietuvių“, – vardino Anglijos rinktinės vairininkas.

Vis dėlto apie būsimus varžovus G. Southgate'as šeštadienį ilgai nekalbėjo.

Vietos žiniasklaidos atstovams šis klausimas beveik nerūpėjo. Pastarieji mieliau domėjosi, kodėl rinktinės kapitonu vietoje Wayne'o Rooney pasirinktas J. Hartas, kokiais principais vadovaudamasis G. Southgate'as išdalino kvietimus į rinktinę, ką jis jautė šią savaitę mirusiam praėjusio amžiaus „Liverpool“ treneriui Ronnie Moranui, kaip žaidėjai reagavo į išpuolį Vestminsteryje, ko komanda pasimokė iš ją aplankiusio Anglijos regbio rinktinės vedlio Eddie Joneso ir t.t.

Akistata „Wembley“ stadione G. Southgate'ui bus pirmos oficialios rungtynės kaip nuolatiniam Anglijos rinktinės treneriui.

46-erių specialistas prie savo tėvynės nacionalinės ekipos stojo praėjusį rugsėjį, laikinai pakeitęs dėl korupcijos skandalo iš posto pasitraukusį Samą Allardyce'ą. Buvusio rinktinės gynėjo darbu patenkinta Anglijos futbolo asociacija (FA) lapkritį nusprendė pasirašyti su juo ilgalaikę ketverių metų trukmės sutartį.

Tapęs nuolatiniu komandos vyriausiuoju treneriu, G. Southgate'as jau vadovavo jai draugiškose rungtynėse su Vokietija praėjusį trečiadienį. Bet pirmos pergalės iškovoti nepavyko – vokiečiai apgynė namų sienas laimėję 1:0. Savo ruožtu, lietuviai tą pačią dieną repetavo žaidimą su Čekija ir nusileido varžovams 0:3.

Lietuvos ir Anglijos rinktinės pasaulio čempionato atranką pratęsia būdamos skirtingose situacijose.

Nepaisant įkvepiančio starto praėjusį rudenį – lygiųjų su Slovėnija (2:2) ir Škotija (1:1) bei pergalės prieš Maltą (2:0), sutriuškinimas Slovakijoje (0:4) lietuvius nustūmė į ketvirtą vietą F grupėje (5 taškai).

Tris pergales (1:0 prieš Slovakiją, 2:0 prieš Maltą, 3:0 prieš Škotiją) susirinkę anglai kluptelėjo tik Slovėnijoje, su kuria išsiskyrė be įvarčių. 10 taškų turintys G. Southgate'o auklėtiniai pirmauja grupėje.

Anglijos rinktinės serija be pralaimėjimų pasaulio ir Europos pirmenybių atrankoje tęsiasi jau 33-ejas rungtynes (25 pergalės, 8 lygiosios).

Į anglų aukų sąrašą praėjusiame atrankos cikle pateko ir lietuviai. Pirmoji istorijoje Lietuvos nacionalinės komandos viešnagė Londone prieš dvejus metus baigėsi pralaimėjimu 0:4, o Vilniuje anglai, tuomet dar treniruojami Roy Hodgsono laimėjo 3:0.

Sekmadienį Anglijos ir Lietuvos rinktinės Londone susikaus 19 val. Lietuvos laiku. Prieš rungtynes tylos minute bus pagerbtos šią savaitę Londono širdyje Vestminsteryje įvykdyto teroristinio išpuolio aukos. Anglijos sostinės policija paskelbė sustiprinsianti saugumą rungtynių metu, baimindamasi galimų naujų atakų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)