O jis ne tik pakilo, bet ir pasiryžo žengti dar toliau – Danielis ėmė aktyviai sportuoti ir dabar ruošiasi balandžio paskutinį savaitgalį vyksiančiam Birštono pusmaratoniui. Į šį miestą portugalą atvedė meilė lietuvei.

Avarija pakeitusi gyvenimą

D. Lima neslepia – buvo jaunas ir pervertino savo jėgas. Tai sukėlė didelę nelaimę. „Tada automobiliu tiesiog skridome. Visi žino, kad automobiliai nėra skirti skraidyti. Tiesiog buvau jaunas“, - pasakoja Danielis.

Didžiuliu greičiu lėkęs automobilis tapo nevaldomas, kilo didžiulė avarija. Nelaimės metu Danielis patyrė labai sunkius sužalojimus. „Tris savaites buvau komoje. Man lūžo abi kojos, patyriau daugybę kitų sužalojimų. Teko sėsti į neįgaliojo vežimėlį“, - pasakoja Danielis.

Atrado bėgimą

Neįtikėtiną valią pademonstravęs Danielis pasiryžo ilgai reabilitacijai. Praėjus pusantrų metų nuo nelaimės jis pakilo iš neįgaliojo vežimėlio. Ne tik pakilo, bet ir ėmė aktyviai sportuoti. Atsigavęs po nelaimės D. Lima išvyko į Anglijos sostinę.

„Londone atradau bėgimą. Tai mane labai atpalaiduoja. Bėgu ilgus nuotolius, treniruojuosi triatlonams. Tuomet pradėjau treniruoti ir kitus, dirbau su atletais, kurie dalyvavo Rio olimpinėse žaidynėse“, - pasakoja portugalas.

Skaudų įvykį gyvenime patyręs Danielis Londone pats ėmė padėti kitiems. Jaunas vyras pradėjo kineziterapeuto karjerą. Portugalas dirbo net penkiuose reabiliatcijos centruose Anglijoje. Galiausiai vyras atsidūrė Lietuvoje, o šiuo metu dirba Birštone, „Vytautas Mineral Spa“ centre.

„Aš noriu padėti žmonėms. Manau, kad tai vienas geriausių centrų Baltijos šalyse“, - sako Danielis.

Kels vestuves

Vis dėlto į Lietuvą Danielį atviliojo ne darbas, o meilė. D. Limą galima vadinti tikru meilės imigrantu. „Su Skaidre susitikome Londone, kur gyvenau 10 metų. Pradėjome dirbti kartu, tada pietauti kartu. Manau, kad daugelis žmonių savo antrą pusę sutinka darbe. Tuomet sutampa daug interesų“, - sako portugalas.

Jau rugpjūtį pora žada kelti vestuves. Atvykęs į Lietuvą portugalas ėmėsi aktyviai mokytis ir mūsų kalbos. „Kalbu jau neblogai, o suprantu viską“, - sako Danielis. Beje, jis moka net 7 kalbas neskaičiuojant lietuvių – D. Lima kalba portugališkai, ispaniškai, angliškai, itališkai, prancūziškai ir vokiškai.

Ruošiasi pusmaratoniui

Dabar Danielis užsibrėžė tikslą įveikti pirmąjį Birštono pusmaratonį. „Taip, ruošiuosi dalyvauti Birštone. Pusmaratonį esu įveikęs per 1 val. 25 min. Tikiuosi, kad Birštone šį laiką pavyks pagerinti“, - viliasi Danielis.

Daugelį pietiečių gąsdina darganoti lietuviški orai. Tačiau portugalas to nesureikšmina. „Oras iš tiesų puikus. 21 metus gyvenau Portugalijoje. Vėliau ne vienerius metus gyvenau Londone, kur oras visiškai kitoks. Šaltas. Čia yra visi keturi metai laikai. Čia labai švaru, man labai patinka dviračių takai, tai yra nuostabu“, - džiaugėsi Danielis.

Trasa jau aiški

Paskutinį balandžio savaitgalį Birštonas alsuos sporto dvasia. Jau oficialiai patvirtintos sertifikuotos trasos. Iš viso bus net keturios distancijos – 1,5 km, 5 km, 10 km ir 21 km.

Balandžio 30-ąją startas bus duotas prie Birštono savivaldybės. Tuomet kurorto gatvėmis trasa pasieks Žvėrinčiaus mišką - čia bėgikams padės ir tyras miško oras. Bėgimo dalyviai finišuos starto vietoje - prie Birštono savivaldybės.

Paskutinį balandžio savaitgalį Birštone vyks ne tik pusmaratonio bėgimas, bet ir visas sveikatingumo savaitgalis – bus organizuojamas paskaitų ciklas „Fizinis aktyvumas ir sveikata“, vyks daugybė pramogų šeimoms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)