31 metų L. Podolskis atsisveikinimo rungtynėse trečiadienį Dortmunde pelnė vienintelį pergalingą įvartį kontrolinėse rungtynėse Vokietija – Anglija. Prie pastarosios vairo stojus Garethui Southgate'ui anglai pirmą kartą nuo 2006 metų pralaimėjimo Kroatijai taikė trijų žmonių gynybą.

„Jie turi gerą komandą ir gerą trenerį, – komentavo L. Podolskis. – Anksčiau anglai žaidė regbio stiliumi, dabar jie turi gerus žaidėjus, kurie fiziškai stiprūs ir labiau žaidžia futbolą.“

Vokiečių puolėjas pastebėjo, kad vykdami į didelius turnyrus anglai visuomet nervindavosi: „Jie visuomet žaidė jausdami pernelyg didelį spaudimą. Tikrai stebėsiu, kaip Anglijai seksis 2018 metų pasaulio čempionate“.

Turkų „Galatasaray“ aprangą vilkintis L. Podolskis tvirtino, kad buvęs Anglijos rinktinės kapitonas Wayne'as Rooney nusipelno panašių kaip jo atsisveikinimo su rinktine rungtynių.

W. Rooney – visų laikų rekordininkas su 119 rungtynių ir 53 įvarčiais – anksčiau tvirtino norintis baigti karjerą rinktinėje 2018 metų pasaulio čempionate Rusijoje, tačiau panašu, kad ten jis gali ir nenuvažiuoti.

31 metų „Manchester United“ puolėjas nebuvo pakviestas trenerio G. Southgate‘o į nacionalinę ekipą, kurios sekmadienį laukia dvikova namie su Lietuva. Strategas kalbėjo, kad W. Rooney laukia sunkus kelias atgal į rinktinę, jei jis dar nori ten sugrįžti.

„Nežinau, ar Anglijoje yra tokia tradicija – atsisveikinimo rungtynės, bet jei būčiau treneris ar federacijos prezidentas, pasakyčiau: „Wayne'ai, kitą savaitę tu turėsi tokias rungtynes“, – sakė L. Podolskis.

Kontrolines rungtynes trečiadienį Čekijoje 0:3 pralaimėję E. Jankausko auklėtiniai sekmadienį mėgins atsitiesti ir garbingai sužaisti su Anglijos rinktine. Rungtynių pradžia – 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)