Joms iššūkį mes dvi geriausiai Lietuvos čempionato reguliariame sezone ir atkrintamose varžybose pasirodžiusios Kelmės „Etovio“ ir Raseinių „Norvelitos“ komandos.

Be pralaimėjimų šiame sezone žengiantys „Etovio“ tinklininkai susitiks su „Credit24“ Baltijos Čempionų lygoje debiutavusia ir 10-ą vietą užėmusia Šiaulių ekipa. Tuo tarpu „Norvelitos“ jaunimas bandys pateikti staigmeną serijoje su Vilniaus komanda.

Pusfinaliui besiruošiančios Raseinių ir Šiaulių komandos savo jėgas trečiadienį išmėgino draugiškose rungtynėse. Raseiniuose vykusias rungtynes 4-0 (25:18, 25:18, 25:20, 25:15) laimėjo šiauliečiai.

Norvelita“ tik per plauką pirmame atkrintamų varžybų etape nugalėjo Kauno „Maritą“, tačiau ketvirtfinalyje užtikrintai du kartus įveikė Marijampolės „Sūduvą“.

„Marito“ komanda mums labai neparanki. Sunku prieš juos nusiteikti kovai, ko nepadarę turėjome dvi sudėtingas rungtynes ir tik dėka auksinio seto patekome toliau. Su „Sūduva“ vaikinai žaidė beveik tobulai, jautėsi didžiulis noras ir tą seriją laimėjome pelnytai. Ryškų žaidimo pagerėjimą lėmė užtvaros ir gynybos sistemos pakeitimas ir žaidėjų psichologija“, - aiškino Raseinių klubo treneris Robertas Nekrašas.

Kalbėdamas apie pusfinalio varžovą, „Norvelitos“ treneris pabrėžė, kad sostinės ekipa yra kur kas aukštesnio lygio, tačiau jauniems Raseinių tinklininkams tai bus labai gera patirtis, o sužaidus geras rungtynes galima bus rimtai pasipriešinti čempionato favoritams.

„Nuotaikos pačios geriausios, nes mūsų jauna komanda turės galimybę mažiausiai trejas rungtynes pasivaržyti su labai galinga ekipa, kuri Baltijos lygos reguliariame sezone užėmė 4-ą vietą. Manau, kad galėsime nustebinti varžovus bent jau jaunatvišku atkaklumu, didžiule aistra ir noru. Teko stebėti vilniečių rungtynes Baltijos lygoje, žinau jų trenerio Vasilijaus Burakinskio darbo metodus, nes kartu su juo dirbome Lietuvos jaunių rinktinėje. Daug kas priklausys nuo to, ar pusfinalyje žais Vilniaus klubo lyderis Dmitrijus Šlominas. Manau, kad jeigu jis būtų buvęs sveikas, tai vilniečiai žaistų Baltijos finalo ketverte ir kovotų dėl čempionų vardų“, - mintimis dalinosi R. Nekrašas, pridūręs, kad prieš sezoną jis išsikėlė tikslą iškovoti Lietuvos čempionato medalius.

Vilniečių treneris V. Burakinskis dar negalėjo pasakyti, ar pusfinalyje žais D. Šlominas ir pabrėžė, kad lengvos kovos nesitiki.

„Vyksta normalus pasiruošimo procesas. Planuoju pasižiūrėti keletą „Norvelitos“ rungtynių Lietuvos čempionate ir dėlioti žaidimo planą. Nemanau, kad bus lengva. Tą pamatėme Lietuvos jaunimo pirmenybių finale, kuomet vilniečiai turėjo vargo su Kauno komanda, kuriai atstovavo keletas „Norvelitos“ žaidėjų. Lengvo pasivaikščiojimo tikrai nesitikiu", - aiškino V. Burakinskis.

Po nesėkmingai susiklosčiusio Baltijos čempionato ketvirtfinalio, kuriame vilniečiai 0-2 pralaimėjo vėliau netikėtai aukso medalius iškovojusiems „Rakvere VK“ (Estija) tinklininkams, V. Burakinskis tikisi, kad žaidėjams nepritrūks motyvacijos kautis dėl Lietuvos čempionų vardų. Juolab, kad šiame sezone „Vilniaus kolegija-Flamingo Volley“ laimėjo tik vieną titulą - LTF Supertaurę. LTF Didžiąja taure antrus metus iš eilės džiaugėsi „Elga-Master Idea-SM Dubysa“.

„Reikia, kad iš mūsų pusės žaidimo kokybė būtų žymiai geresnė. Visi dirbame treniruotėse. Mes neturime priežasčių atsipalaiduoti, nes šį sezoną dar nieko nepasiekėme. Pažaidėme Baltijos lygoje, nesugebėjome iškovoti LTF Didžiosios taurės, todėl reikia pagaliau laimėti kažką“, - pridūrė V. Burakinskis.
Pusfinaliai vyks iki trijų pergalių. Visas pusfinalio rungtynes transliuos DELFI TV.

Rungtynių tvarkaraštis:

Šeštadienis

17.00 val. „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ - „Etovis“ (Gumbinės g. 18A, Šiauliai);
18.00 val. „Vilniaus kolegija-Flamingo Volley“ - „Norvelita“ (Žygio g. 46, Vilnius).

Sekmadienis

16.30 val. „Vilniaus kolegija-Flamingo Volley“ - „Norvelita“ (Žygio g. 46, Vilnius);
17.00 „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ - „Etovis“ (Gumbinės g. 18A, Šiauliai).

Lietuvos čempionato finalai vyks balandžio 8-9 dienomis Šiaulių arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją