Nukentėjo Ph. Jonesas – ir gana smarkiai. Spėjama, kad vidurio gynėjo ir atraminio saugo pozicijose rungtyniaujančiam 25-erių futbolininkui galėjo lūžti pėda. Tokiu atveju sezonas jam būtų baigtas.

Ph. Joneso trauma Anglijos rinktinės vairininko Garetho Southgate'o žinioje palieka tris vidurio gynėjus: Ch. Smallingą, Johną Stonesą („Manchester City“) ir debiutantą Michaelą Keane'ą („Burnley“).

Tiesa, trečiadienį draugiškose rungtynėse su Vokietija G. Southgate'as į aikštę veikiausiai mes Gary Cahillą (Londono „Chelsea“). Bet pasaulio čempionato atrankos dvikovą su Lietuva sekmadienį pastarasis bus priverstas praleisti dėl surinktų dviejų geltonų kortelių.

Kol kas nepranešama, ar dėl Ph. Joneso traumos G. Southgate'as į rinktinę iškvies papildomą žaidėją.

Kiek anksčiau iš rikiuotės iškrito ir „West Ham“ krašto puolėjas Michailas Antonio. Nedidelių sveikatos problemų turi ir vienas „Manchester City“ puolimo lyderių Raheemas Sterlingas, kuris bus tausojamas trečiadienio mače Dortmunde, bet galės stoti prieš lietuvius.

Primename, kad vidurio gynėjų dilema opiausia ir Lietuvos rinktinės strategui Edgarui Jankauskui.

Edvinas Girdvainis žaisti negalės dėl traumos, Georgas Freidgeimas – dėl geltonų kortelių. Negana to, rinktinės stovykloje nėra ir krašto gynėjo Vytauto Andriuškevičiaus.

Anot E. Jankausko, skirtumas tarp būsimų varžovų situacijų tas, kad G. Southgate'as atsivėrusias spragas nesunkiai gali užkamšyti pasitelkdamas kitus aukšto lygio žaidėjus.

„Būčiau laimingas, jei turėčiau tokias problemas kaip G. Southgate'as. Manau, jei būtų reikalas, anglai galėtų suformuoti antrą ar net trečią tokio paties pajėgumo rinktinę“, – sakė treneris.

E. Girdvainio ir G. Freidgeimo pozicijas gynybos šerdyje pretenduoja perimti Tomas Mikuckis, Linas Klimavičius, Arūnas Klimavičius arba Tadas Kijanskas.

Trečiadienį lietuviai repetuos savo žaidimą išvykoje bandydami jėgas su Čekijos nacionaline komanda. Dvikovos pradžia – 19 val. Lietuvos laiku. Anglijos ir Vokietijos draugiškas susitikimas vyks nuo 21.45 val.

Tarpusavyje anglai ir lietuviai susigrums Londone sekmadienį, 19 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)