Būtent abi šios komandos aiškinosi santykius centrinėje šešto turo dvikovoje. Ilgą laiką turnyre pirmavęs ir iki tol pralaimėjimo nepatyręs „Nerealas“, neslėpė ambicijų įkąsti paplūdimio futbolo grandui, todėl savo gretas sustiprino legionieriumi iš Nigerijos Ayowale Omoniyi.

Nuo mačo pradžios aikštėje dominavo „Igol“, kurie jau po keturių minučių išsiveržė į priekį, o vėliau padidino savo pranašumą iki dviejų įvarčių. Į aikštę mestas A. Omoniyi netruko pasižymėti ir sušvelnino rezultatą. „Igol“ komandai pirmaujant 5:3, jos trenerių štabas nusprendė prispausti varžovus ir vartininką pakeisti aikštės žaidėju, siekiant įgauti kiekybinę persvarą atakose, bet šis taktikos pokytis naudos nedavė, „Nerealas“ netrukus dar sykį sumažino atsilikimą iki minimumo.

Vis tik pokerį pelniusio V. Novičkovo vedama „Igol“ įrodė, kad šiuo metu turnyre demonstruoja bene geriausią futbolą. Nugalėjusi varžovus 7:5, ši komanda tapo pirmenybių lydere, nustumdama „Nerealą“ laipteliu žemiau.

Emocijų, gražių epizodų ir kovos netrūko į trečią vietą nusitaikiusių „Rings“ ir „Audros“ akistatoje. Mačo pradžioje „Rings“ ekipai daugiausiai problemų gynyboje kėlė vienas rezultatyviausių turnyro žaidėjų N. Budraitis. Porą sykių paliktas be priežiūros jis šias varžovų dovanas pavertė dviem įvarčiais. Nuo pirmo kėlinio vidurio stebuklus ėmė rodyti abiejų ekipų vartininkai, fantastiškai atrėmę ne vieną pavojingą smūgį. Būtent patikimas jų žaidimas lėmė tai, kad įvarčių teko laukti iki mačo pabaigos. Daugiau jėgų išsaugojusi „Rings“ ekipa, kurios gretose pasižymėjo R. Radavičius ir E. Beršta, sugebėjo išplėšti tašką (2:2) ir neatiduoti „Audrai“ trečios vietos turnyro lentelėje.

Šiomis lygiosiomis netruko pasinaudoti dėl teisės patekti tarp į stipriausiųjų ketvertą kovojanti „Alfos“ ekipa. Laimėjusi savo rungtynes ji vėl pasivijo „Audrą“ ir dėl geresnio įvarčių santykio sugrįžo į lyderių ketvertuką. Tiesa, šiai komandai mačas prieš vieną turnyro autsaiderių „Politechnikumą“ nebuvo toks lengvas. Išsiveržti į priekį „Alfai“ sugebėjo tik pirmo kėlinio pabaigoje. Vis tik, varžovų pasipriešinimą pavyko palaužti. Antrame kėlinyje pasipylė įvarčiai, po kurių trečias kėlinukas tapo formalumu. Jame „Politechnikai“ pavyko atsakyti pora tikslių smūgių – 9:2.

Pirmą pergalę turnyre į savo sąskaitą įsirašė taškų neturėjęs „Imperialas“. Nors dvikovą labai sėkmingai pradėjo „Granitas“, pelnęs du greitus įvarčius, A. Mikailos vedami imperiališkiai ne tik persvėrė rezultatą, bet ir atitolo saugiu atstumu. Nepaisant visų „Granito“ pastangų, jiems pavyko sumažinti atsilikimą, tačiau pergalės „Imperialas“ iš rankų nepaleido – 4:3.

Prieš kiekvieną pirmenybių turą „Smėlio arenoje“ treniruojasi ir Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė, į kurią peržiūrai nuolat kviečiami nauji žaidėjai. Balandžio mėnesį numatytoms draugiškoms rungtynėms prieš Baltarusijos ir Latvijos ekipas besiruošiančioje rinktinėje šiuo metu treniruojasi 16 žaidėjų, taip pat planuojama pakviesti geriausius kitų Lietuvos miestų žaidėjus.

Pirmenybių pagrindiniame etape liko sužaisti paskutinį turą. Po jo keturios pajėgiausios komandos A pogrupyje tęs kovą dėl aukso, tuo tarpu į B pogrupį patekusios ekipos išsidalins 5-8 vietas.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Igol651044:2016
2.Nerealas650140:2915
3.Rings633032:1512
4.Alfa631240:2010
5.Audra631237:3010
6.Imperialas“610417:433
7.Granitas“601527:341
8.Politechnikumas601515:501

Rezultatyviausi pirmenybių žaidėjai: V. Šaveiko („Alfa“) 17, N. Budraitis („Audra“) 15, R. Radavičius („Rings“) 14, A. Streckis („Nerealas“), V. Novičkovas („Igol“) po 13 įvarčių.

Septintas pirmenybių turas „Smėlio arenoje“ įvyks kovo 24 d. (penktadienį) nuo 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)