Pirmadienį komanda susirinko Prahoje, kur vakare surengė pirmąją bendrą treniruotę.

Pratybos vyko Evženo Rošickio stadione Strahovo rajone. Čekijoje į komandos stovyklą susirinko 23 žaidėjai. Didžioji dalis pasiruošimo vyks būtent šioje šalyje - trečiadienį, Ūsčio prie Labės mieste lietuviai sužais kontrolines rungtynes su Čekijos rinktine.

„Susirinkome po gan ilgo laiko, nuo paskutinių rungtynių su Slovakija praėjo beveik penki mėnesiai. Esame užsivertę darbais savo klubuose ir net nepasimatome, tad buvo smagu susitikti. Su Čekija žaisime draugiškas rungtynes, bus galima paeksperimentuoti ir pamatyti, kas yra labiau pasiruošę rungtynėms su Anglija. Galbūt visi mus iš karto nurašo, bet mes – pasiruošę kovoti“, – kalbėjo rinktinės vartininkas Ernestas Šetkus.

Lietuvo komandos treneris Edgaras Jankauskas teigė, kad yra patenkintas savo auklėtinių nusiteikimu pirmojoje treniruotėje ir aptarė būsimuosius rytojaus varžovus.

„Įspūdžiai iš pirmosios treniruotės geri. Žaidėjai atvyko su gera nuotaika ir yra išsiilgę vienas kito. Darbas, kaip įžanginei treniruotei, buvo labai produktyvus. Dabar mūsų lauks rimtos rungtynės su Čekija. Jų rinktinė labiau panaši į Slovakijos komandą, o ne mūsų. Per pastarąsias ketverias rungtynes jie į aikštę leido, ko gero, tris skirtingas sudėtis. Jie turi daug žaidėjų“, – kalbėjo E. Jankauskas.

„Kad ir kokios kontrolinės rungtynės būtų, norime joms rimtai pasiruošti, nes mūsų laukia rimtas priešininkas. Be abejo, norėtume paskirstyti žaidybinį laiką visiems. Galbūt kažkas sužais mažiau, nes kai kas sekmadienį žaidė savo rungtynes. Atsižvelgsime ir į žaidėjų fizinę būseną, nes atsistatyti laiko jiems nebuvo daug. Galvosime ir apie mačą su Anglija“, – teigė strategas.

Rytojaus dvikova tarp Čekijos ir Lietuvos prasidės 19 valandą. Susitikimą tiesiogiai transliuos TV6 televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)