„Jonavos“ klubas galės didžiuotis turėdamas savo atstovą Londono „Wembley“ stadione.

Tatuvydas Eliošius savaitgalį sulaukė netikėto E. Jankausko skambučio ir kvietimo į nacionalinę komandą. 25-erių atakuojantis saugas pakeis traumą patyrusį veteraną Darvydą Šerną.

Po ilgos pertraukos į rinktinę turėjusiam sugrįžti Vilniaus „Žalgirio“ puolėjui praėjusio A lygos turo rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“ įplyšo šlaunies raumuo.

Vis dėlto dar didesnės netektys – gynybos grandyje, kurioje E. Jankauskui teks formuoti naują vidurio gynėjų tandemą.

Edvinas Girdvainis ateinantį sekmadienį Anglijoje negalės žaisti dėl traumos, Georgas Freidgeimas – dėl dviejų surinktų geltonų kortelių.

Nebus ir taip pat sveikatos problemų turinčio krašto gynėjo Vytauto Andriuškevičiaus.

„Nėra viskas taip gerai, kaip norėtųsi. Netekome keleto labai svarbių žaidėjų, dėl to galbūt bus reikalingi šiek tiek nelaukti sprendimai. Bet panašiai būna prieš kiekvienas mūsų rungtynes. Ką gali žinoti, gal tokios avarinės sąlygos leis atsiskleisti naujiems žaidėjams“, – sakė E. Jankauskas.

Netekčių turi ir būsimų lietuvių varžovų strategas Garethas Southgate'as, likęs be pagrindinio rinktinės puolėjo Harry Kane'o ir krašto gynėjo Danny Rose'o. Kita vertus, tokių žaidėjų kaip Wayne'as Rooney ar Theo Walcottas G. Southgate'as į komandą tiesiog nepakvietė, nutaręs, kad šiuo metu yra geresnių alternatyvų.

„Kalbėjau su anglų žurnalistais, sakiau jiems, kad būčiau laimingas, jei turėčiau tokias problemas kaip G. Southgate'as. Manau, jei būtų reikalas, anglai galėtų suformuoti antrą ar net trečią tokio paties pajėgumo rinktinę“, – balto pavydo priešininkams neslėpė E. Jankauskas.

Londone lietuviai viešės antrą kartą. Prieš pusantrų metų Igorio Pankratjevo vadovaujama komanda ten buvo sutriuškinta 0:4, o dar prastesnį įspūdį nei rezultatas paliko svečių žaidimas. Lietuvos rinktinė atliko vos tris smūgius (nė vieno – į vartų plotą), kamuolį kontroliavo 36 proc. laiko, o visas atakas, kurias pavykdavo perkelti į varžovų aikštės pusę, buvo galima suskaičiuoti ant rankų pirštų.

„Dabar norėtųsi, kad tų rankų būtų nebe dvi, o keturios, – nusijuokė E. Jankauskas. – Aišku, mes norime žaisti kitaip. Šita rinktinė nelabai mėgsta būti be kamuolio, manau, ji parodė galinti žaisti. Mano žinutė žaidėjams: reikia kurti kontroliuojant kamuolį, reikia jį branginti. Turėsime būti labai greiti ir tikslus. Mums toks intensyvumas bus fizinis šokas, o anglai tokį žaidimą žaidžia kiekvieną savaitę. Čia jau pamatysime, kas sugebės perlipti savo limitus.

Susitiksime su žaidėjais, kurie visi žaidžia stipriausioje lygoje pasaulyje. Saviškiams sakiau, kad šiose rungtynėse visko bus daugiau: dvikovų, greičio, reakcijos. Tai mums nėra įprasta, visur atsiliekame. Bet tai nereiškia, kad jau pralaimėjome tas rungtynes. Tokios akistatos žaidėjams padeda atsiskleisti labiau nei, nieko neįžeidžiant, antrarūšiai čempionatai. Galbūt ji kažkam pakeis gyvenimus, nes stadione tikrai bus daug žvalgų“, – motyvuoti futbolininkus bandė vyriausiasis treneris.

Pirmadienį rytą jis su dalimi auklėtinių išskrido iš Vilniaus į Čekiją. Ūsčio prie Labės mieste trečiadienį vyks generalinė dvikovos su anglais repeticija: kontrolinis lietuvių ir čekų susitikimas.

„Rungtynės bus draugiško formato, keitimų skaičius neribotas, todėl išbandysime daugiau žaidėjų ir neapkrausime lyderių“, – savo planus dėstė E. Jankauskas.

Į Londoną lietuviai persikels penktadienio vakarą ir kitą dieną surengs vienintelę treniruotę „Wembley“ stadione.

Po keturių turų pasaulio čempionato atrankos F grupėje Anglija (10 tšk.) pirmauja, o Lietuva (5 tšk.) užima ketvirtą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)