20-ojo gimtadienio proga – 20 klausimų Rūtai Meilutytei. Klausimus sugalvojo ir uždavė vaikai iš Kauno.

20 klausimų:

1. Jei ne plaukimas, tai? Krepšinis.

2. Skaniausi pietūs? Pas močiutę!

3. Nemėgstamiausias patiekalas? Viskas kas turi sudėtyje anyžius.

4. Miestas, kurį myliu? Kaunas.

5. Šalis, kurią svajoju aplankyti? Japonija.

6. Mėgstamiausia muzikos grupė? Turiu jų labai daug! Šiuo metu daugiausiai klausau Grimes ir Nick Cave & The Bad Seeds.

7. Labiausiai man nepatinka, kai žmonės...būna netikri.

8. Labiausiai žmoguje vertinu...buvimą savimi.

9. Lietuvoje man labiausiai patinka...miškai, ežerai, upės, kopos.

10. Mėgstamiausios sporto šakos? Paplūdimio tinklinis, lengvoji atletika.

11. Futbolas ar krepšinis ir kodėl? Krepšinis! Užaugau žaisdama krepšinį ir kažkada pati norėjau būti profesionalia krepšininke, tad šis sportas visada bus artimesnis širdžiai.

12. Mėgstamiausias filmas? „Penktasis elementas“.

13. Futbolas. Kuo renkiesi būti – treneris, teisėjas ar žaidėjas? Žaidejas!

14. Geriausia knyga yra apie...indėnus.

15. Tobulas vakaras....vakarienė su artimiausiais draugais ir geras filmas!

16. Su kokiu žmogumi norėtum susipažinti? Su atlikėja Grimes.

17. Mėgstamiausia/nemėgstamiausia pamokos? Anglų literatūra/ Matematika.

18. Artėja ICG. Kartais jauniems žmonės pritrūksta motyvacijos. Kas tave motyvavo? Mane visada motyvavo tai, kad galiu atstovauti savo šaliai tarp sportininkų iš viso pasaulio. Tai yra didžiule garbė ir atsakomybė.

19. Geriausias tavo gyvenimo sprendimas? Pasirinkimas plaukti!

20. 20-ojo gimadienio proga sau palinkėčiau...kad mano šeima ir draugai būtų sveiki ir laimingi!

R. Meilutytės žvaigždė

Tarptautinių vaikų žaidynių (ICG 2017) ambasadore sutiko tapti olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, kurios žvaigždė pirmą kartą sužibo būtent šiose varžybose 2010 metais Bahreino mieste Manamoje.

Tuomet vos 12 metų sulaukusi R. Meilutytė įveikė vyresnes varžoves ir iškovojo pirmas vietas plaukdama 50 ir 100 metrų krūtine, antrąją – 50 metrų laisvuoju stiliumi ir trečią vietą kombinuotoje estafetėje su Kauno rinktine. Sulaukusi kvietimo tapti žaidynių ambasadore R. Meilutytė ilgai nesvarstė.

„Aš turiu ką papasakoti, ką patarti. Turiu patirties, kuria galiu pasidalinti su vaikais. Sprendimas buvo lengvas – iškart žinojau, kad prisidėsiu prie šių žaidynių“, - teigė R. Meilutytė.

Metų renginys

Kad žaidynės taps vienu didžiausiu ne tik laikinosios sostinės, bet ir visos Lietuvos metų renginiu įrodo faktas, kad dalyvauti žaidynėse užsiregistravo beveik 100 miestų iš viso pasaulio, o Kaune laukiama net pusantro tūkstančio dalyvių.

Tarptautinės vaikų žaidynės (International Children's Games) kiekvienais metais vyksta vis kitame pasaulio mieste. Teisę rengti žaidynes Kaunas iškovojo prieš dvejus metus Australijoje vykusiose žaidynėse.

Laikinoji sostinė bus pirmasis miestas Lietuvoje ir Baltijos šalyse, kuriame vyks didžiausias vaikų sporto renginys. Per pusės amžiaus žaidynių istoriją, jose jau sudalyvavo dešimtys tūkstančių vaikų, nuo 12 iki 15 metų amžiaus iš daugiau nei 500 pasaulio miestų. Įdomu, kad žaidynėse Kaune dalyvaus visų apgyvendintų pasaulio kontinentų atstovai.

Vaikai liepos 4-9 dienomis rungsis krepšinio, mažojo futbolo, tinklinio, lengvosios atletikos, dziudo, plaukimo, stalo teniso ir buriavimo varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)