Turnyre vyks 14 dvikovų, tarp kurių paaiškės ir „Grand Prix“ čempionas svorio kategorijoje iki 85 kilogramų.

Traumą gavus Valdemarui Kuldai, kovotojų ketverte liko tik vienas lietuvis – Karolis Liukaitis. Jis pusfinalyje stos akistaton su suomiu Danieliu Foresbergu, o kitą porą sudarys latvis Vitalijus Buhrjakovas ir ispanas Ali El Emeri.

Renginio vinimi iš anksto vadinama kova tarp Sergejaus Maslobojevo Kuvaldos ir olando Thomaso Bridgewaterio.

„Matysime dvi renginio dalis. Turnyras bus transliuojamas ir matomas 122-ose pasaulio šalyse. Mus žino visas pasaulis, kviečia organizuoti turnyrus net Azijoje. Tačiau visur nespėsime, pirmiausia Vilniuje laukia daug nuostabių kovų“, – sakė Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis.

Publikos numylėti Lietuvos kovotojai prieš svėrimą trumpai pakomentavo, ko tikisi iš būsimos kovos.

„Tikiuosi neblogas laukia priešininkas. Čia visuomet būna kieti kovotojai, to noriu dėl savo tobulėjimo, augimo į viršų. Tikiuosi, kad suomis manęs nenuvils kovoje“, – apie savo varžovą iš Suomijos kalbėjo Barzdoto Spartiečio pravardę turintis Henrikas Vikšraitis.

„Monstrų“ tramdytojas Tomas Pakutinskas prisipažino, kad „poilsiauja“ jau visą savaitę: „Šeštadienį parodysiu gerą kovą. Nemėgstu daug kalbėti.“

„Grand Prix“ ketverto turnyre dalyvaujantis Karolis Liukaitis teigė, kad būdamas vienintelis lietuvis jaučia spaudimą. „Čia reikia valios, atkentėti daug skausmo, nes dvi profesionalios kovos yra tikras išbandymas. Reikia stengtis nenuvilti sirgalių ir išplėšti čempiono titulą“, – sakė jis.

„Forma puiki, daug sportavau nepaprastai laukiu šios dvikovos. Priešininkas įdomus, nenuspėjamas, kovoja neįprastu stiliumi. Iššūkis man. Tikiuosi pademonstruosiu įdomią kovą“, – prieš dvikovą su marokiečiu kalbėjo Tadas Jonkus.

Nepasisekė Juliui Mockai – likus porai dienų dėl traumos pasikeitė jo varžovas. „Tai muša iš vėžių, nes ruošiesi vienaip, staiga planas keičiasi. Tačiau turi būti viskam pasiruošęs ir priimti likimo iššūkius. Reikia eiti, daryti, ką gali geriausia“, – kalbėjo jis. Beje, J. Mocka pasirodė su neįprastu atributu – akiniais.

Labiausiai laukiamas pasirodymas man visuomet Lietuvoje. Visas drebu, kaip noriu į ringą. Olandas pajėgus kovotojas, turi daug jėgos, bet esu stipresnis ir greitesnis. Galbūt daugiau naudosiu ne jėgą, o galvą“, – apie finalinę turnyro dvikovą kalbėjo Sergejus Maslobojevas Kuvalda.

„Ne jis pirmas ir ne jis paskutinis žada mane nuleisti ant žemės. Ir Lietuvoje daug kas sako, kad Maslobojevas nieko gero kovotojas, tačiau į sparingus nenoriai važiuoja, o jei atvažiuoja, tai labai liūdni išvažiuoja. Tegul galvoja, o mes turime savo planą“, – tvirtino į kostiumą trispalvę įsisegęs S. Maslobojevas.

Komentuodamas žiedą, Kuvalda pabrėžė, kad jis simbolizuoja spartiečio gyvenimą - sunkų darbą, sportą ir kuklias sąlygas. „Žiūrint kuo tikėsime, tačiau jis gali nešti ir sėkmę“, – DELFI sakė jis.

KOK HERO’S WORLD SERIES 2017 IN VILNIUS

1. Stanislavas Makarenka (Latvija) - Ričardas Kulis (Lietuva)

(KOK taisyklės -81 kg, 3x3 min.)

2. Filipas Rzadekas (Lenkija) – Mindaugas Narauskas (Lietuva)

(KOK taisyklės -71 kg, 3x3 min.)

3. Jacekas Rzepeckis (Lenkija) – Martynas Jasiūnas (Lietuva)

(KOK taisyklės -71 kg, 3x3 min.)

4. Tomas Minnersas (Vokietija) – Igoris Osininas (Lietuva)

(KOK taisyklės -65 kg, 3x3 min.)

5. Teemu Hellevaara (Suomija) – Henrikas Vikšraitis (Lietuva)

(KOK taisyklės -71 kg, 3x3 min.)

6. Manuel Lique Canaveralas (Kolumbija) – Deivydas Danyla (Lietuva)

(KOK taisyklės -65 kg, 3x3 min.)

7. Marcinas Sianosas (Lenkija) – Tomas Pakutinskas (Lietuva)

(MMA bushido taisyklės +93 kg, 2x5 min.)

8. Sergejus Sokha (Ukraina) – Teodoras Aukštuolis (Lietuva)

(MMA bushido taisyklės -95 kg, 2x5 min.)

KOK’45 WORLD GP 2017 IN VILNIUS

1. Danielis Forsbergas (Suomija) – Karolis Liukaitis (Lietuva)

(KOK taisyklės -85 kg, 3x3 min.)

2. Vitalijus Buhrjakovas (Latvija) – Ali El Ameri (Ispanija)

(KOK taisyklės -85 kg, 3x3 min.)

3. Youssefas El Hadami (Marokas) – Tadas Jonkus (Lietuva)

(KOK taisyklės -73 kg, 3x3 min.)

4. Theodosiadis Panagiotis (Graikija) – Julius Mocka (Lietuva)

(KOK taisyklės +93 kg, 3x3 min.)

5. „Grand Prix“ turnyro finalas (nugalėtojai 1. ir 2. kovos)

(KOK taisyklės -85 kg, 3x3 min.)

6. Thomas Bridgewateris (Olandija) – Sergejus Maslobojevas (Lietuva)

(KOK taisyklės -93 kg, 3x3 min.)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)