Daugiau nei prieš 10 metų ringo mergaitės aprangą vilkėjusi Goda Alijeva tvirtino, kad gavusi kvietimą prisidėti prie šokėjų, ilgai nesvarstė.

„Tuomet buvau pradėjusi šokti, pakankamai drąsi. Pasakė, kad ten, kur vyrai, turi būti gražios moterys. Susigundėme ir sudalyvavome, – DELFI pasakojo atlikėja ir verslininkė. – Man jaunai mergaitei tai buvo dar vienas būdas papildomai užsidirbti pinigų.“

Pasivaikščiojimas su raundų lentelėmis po ringą, pozavimas su nugalėtojais, pasak jos, įdomi patirtis: „Nepasigailėjau, bet tai – ne man. Nesu tas žmogus, kuris žiūrėtų tas kovas. Tai vyriškas sportas, adrenalinas, jėga, kraujas. Šiaip – smagi patirtis.“

Jai kompaniją palaikė ir kita gražuolė Aistė Paškevičiūtė. Buvusi TV laidų vedėja teigė nelabai prisimenanti, kodėl žengė į kovotojų ringą.

„Buvau 19 metų ir gilių filosofinių paskatų savo veiksmams neturėjau. Tai buvo jaunystė. Nesukau galvos, kodėl tai darau, ar ką tai reiškia. Nekvaršinau savęs nei dėl moralinių rezultatų“, – kalbėjo ji.

Jei G. Alijeva ir A. Paškevičiūtė ringo mergaičių vaidmenį išmėgino vos kelis kartus, tai Elita Citovičiūtė čia turi beveik trejų metų patirtį. Tiesa, ji merginai baigėsi kartėliu ir nusivylimu.

„Man patikdavo smagiai praleisti laiką ir iš arti matyti kovas, tačiau po to, kai viename straipsnyje įdėjo nufotografuotus iš arti užpakalius iš po sijonų, išėjau. Nesu prieš gražų vaizdą, bet ten viskas pateikta be skonio. Toks žiniasklaidos požiūris apgailėtinas“, – pasipiktinusi kalbėjo E. Citovičiūtė, šiuo metu prisidėjusi prie sporto projekto „Final Fit Ladies“.

Pro ringo virves ne kartą teko perlįsti ir Jolantai Leonavičiūtei. Trenerė ir TV laidos vedėja prisipažino, kad jai patinka kovos menai.

„Pusbrolis mokino mane boksuotis, ne kartą teko pirštines pačiai užsimauti. Jausmas smagus, bet mušti žmogaus neteko ir tikiuosi neteks. Boksas gerai kaip iškrova – daug kalorijų sudeginama ir paįvairina kasdienes treniruotes“, – sakė ji.

Jolanta Leonavičiūtė

Šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančiame renginyje J. Leonavičiūtė imsis naujo vaidmens – kalbins kovotojus ir jų artimuosius.

„Man tai bus pirmas kartas. Smagu matyti kovotojų jaudulį prieš kovą ir emocijas po kovų. Čia jaučiasi ir kovos dvasia, ir skausmas. Norisi parodyti daugiau, ką reiškia šis sportas, ką reiškia nugalėti ir pralaimėti. Tai – nesuvaidinta“, – pasakojo ji.

Gražuolės nuomone, prieš imantis šio vaidmens bus jaudulys, tačiau vedėjos vaidmuo jai – ne naujiena: „Nieko čia nesuplanuosi – niekada nežinai, kaip kalbantis žmogus sureaguos. Tam pasiruošti neįmanoma.“

Berta Neverauskaitė ir Henrikas Vikšraitis

Apie patirtį ringe geriausiais žodžiais atsiliepia „Bushido Angels“ grupės senbuvė Berta Neverauskaitė. Daugiau nei trejus metus šokanti kaunietė tikino kad tai jai linksmas hobis.

„Linksmas kolektyvas, smagu, tarpusavyje sutariame, įdomu ir kovas stebėti, pradėjome net ir sportu šiuo domėtis“, – sakė B. Neverauskaitė, prisipažinusi, kad pati lankė boksą ir mėgėjiškai boksavosi.

Pirmus metus tradiciniuose bušido renginiuose pasirodanti Dainora Damanskytė tvirtino, kad kovos jai nepasirodė baisios.

„Pirmas kovas pamačiau būdama ringo mergaite. Neišgąsdino. Atvirkščiai – patiko. Tikrai įdomiau nei krepšinį žiūrėti. Tokioje vyriškoje vietoje turi būti grožis kaip atsvara“, – kalbėjo farmaciją studijuojanti mergina.

Su „Bushido Angels“ grupe šeštadienį pirmą kartą ant scenos žengs marijampolietė Gabija Staškutė.

„Šoku nuo mažų dienų, anksčiau per pertraukas pasirodydavau su merginomis per krepšinio rungtynes. Gal yra šiek tiek nerimo, bet labai įdomu. Nemanau, kad bus sudėtinga. Šiaip patį sportą gerai žinau, nes daug pažįstamų vaikinų lanko boksą“, – dalijosi mintimis KTU studentė.

Dainora Damanskytė, Gabija Staškutė, Berta Neverauskaitė, Simona Kateivaitė

Praėjusiais metais Vilniaus „Siemens“ arenoje dar viena „Bushido Angels“ grupės senbuvė Simona Kateivaitė sulaukė didžiulės staigmenos – per kovų pertrauką jai su puokšte gėlių jos mylimas vyras.

Prisiminusi tą įvykį klaipėdietė nusišypsojo – ringas jai tapo ir vieno svarbiausių jos gyvenimo momentų liudininku.

„Apskritai ringas man suteikia pasitikėjimo savimi. Gaunu labai daug dėmesio. Esame angelai, grožio etalonai, – kalbėjo S. Kateivaitė. – Per tiek laiko išmokome ir taisykles, ir kovotojus, susiradome favoritus. Pamilome šį sportą“.

Gražuolė prisiminė, kad pirmas išėjimas nebuvo stebuklingas, tačiau jautėsi gerai: „Dėmesys man patinka. Susirenka didelė auditorija, ją užpildo beveik vieni vyrai. Gauname šiek tiek neigiamų žvilgsnių iš merginų, šalia sėdinčių, bet visa kita labai smagu“.

Paklausta, ką ringo mergaitės patirtis jai duos gyvenime, S. Kateivaitė tvirtino, kad tai – pomėgis ir laisvalaikis. „Čia karjeros nepadarysiu, pirštinių ant rankų nesimausiu ir nepradėsiu boksuotis. Bus gražus atsiminimas.“

Tarptautinis bušido turnyras „BUSHIDO & KOK WORLD GP 2017” jau šį šeštadienį lauks visų kovos menų gerbėjų Vilniaus „Siemens” arenoje. Kaip ir kasmet bušido ringe kovotojai iš įvairių pasaulio šalių stos akistaton su stipriausiais lietuviais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)